امروزه بسیاری از کارآفرینان به دنبال راهاندازی سفره خانه سنتی هستند. اما نمیدانند که بهتر است برند رستوران خودشان را ثبت کنند یا به صورت فرانچایزینگ فعالیت کنند. اگر این سوال برای شما هم پیش آمده و علاوه بر این نمیدانید برای راهاندازی سفرهخانه باید از کجا شروع کنید و چه تجهیزاتی نیاز دارید، این مقاله راهنمای شماست.
* ضرورت تکمیل
بیشتر بدانید: سفره خانه سنتی چیست و چه تفاوتی با رستوران دارد؟ منوی آن شامل چه آیتم هایی می شود.
جدول مراحل راه اندازی سفره خانه سنتی
مراحل راه اندازی سفره خانه سنتی |
|
مرحله 1: ثبت برند یا اخذ نمایندگی تجاری | ثبت برند رستوران باعث افزایش اعتبار رستورانتان میشود. فرانچایزینگ نیز راهکاری دیگری است که امکان فعالیت تحت نام یک برند دیگر، با یک سری شرایط خاص را برای شما فراهم میکند. |
مرحله 2: نوشتن بیزینس پلن | در این مرحله باید بیزینس پلن سفره خانه خود را تهیه کنید. بیزنیس پلن شامل مراحل زیر است:
|
مرحله 3: انتخاب منوی مناسب | رستورانهای سنتی معمولا غذاهای اصیل ایرانی و سنتی مانند انواع کباب، خورشت، دیزی، قورمه، کشک بادمجان و…سرو میکنند. |
مرحله 4: انتخاب مکان | برای انتخاب مکان عواملی مانند جمعیت محلی، وضعیت رقبا، ترافیک، وضعیت پارکینگ در منطقه و.. را باید حتما بررسی کنید. |
مرحله 5: دریافت مجوز | اگر شرایط اخذ سفره خانه را دارید، با ارائه مدارک لازم میتوانید جواز کسب سفرهخانه دریافت کنید. در حال حاضر امکان دریافت مجوز سفره خانه سنتی، از طریق درگاه ملی مجوزهای کسبوکار فراهم شده است. |
مرحله 6: طراحی و دکوراسیون فضا | از لوازم دکوری سنتی، مانند سماور، چراغ، تابلو، فرش و پشتیهای سنتی و… استفاده کنید. |
مرحله 7: خرید تجهیزات آشپزخانه | برای راه اندازی سفرهخانه به تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری در بخش فروش، تجهیزات آشپزخانه و تجهیزات سالن نیاز دارید. |
مرحله 8: استخدام پرسنل | در این مرحله باید پرسنل رستوران خود اعم از سرآشپز، آشپز، پیشخدمت، صندوقدار، پزسنل خدمات و… را استخدام کنید. |
مرحله 9: تبلیغات | استراتژی بازاریابی جامعی در چندین کانال مانند وبسایتها، پلتفرمهای رسانههای اجتماعی و خبرنامههای ایمیل ایجاد کنید تا پایگاه مشتریان خود را افزایش دهید. |
مرحله 10: افتتاحیه | مراسم افتتاحیهای ترتیب بدهید و از دوستان، همکاران و خانوادههایشان برای شرکت در مراسم دعوت به عمل آورید. |
مراحل راه اندازی سفره خانه سنتی
راهاندازی سفره خانه سنتی مانند راهاندازی هر کسبوکاری به برنامهریزی دقیق نیاز دارد. وقتی مراحل راهاندازی را به چند مرحله تقسیم کنید، احتمال موفقیتان افزایش مییابد. راهنمای 10 مرحلهای زیر به شما را در راهاندازی سفرهخانهتان کمک میکند.
1. ثبت برند یا اخذ نمایندگی تجاری
ثبت برند باعث برندسازی و افزایش اعتبار سفره خانه شما میشود. با ثبت برند میتوانید در خاطر مشتریانتان ماندگار شوید. بدین طریق مشتریانتان افزتیش مییابد و در کمترین زمان به سودآوری میرسید. اگه تمایلی به ثبت برند ندارید، میتوانید به صورت فرانچایز فعالیت کنید. به این صورت که با خرید حق امتیاز یک برند معتبر، تحت نام آن برند سفرهخانه خود را باز میکنید و به فعالیت میپردازید
- همچنین بخوانید: فرانچایز چیست
2. نوشتن بیزینس پلن
بیزینس پلن رستوران خلاصهای از ساختار تجاری رستوران شما، پیشبینی فروش و میزان بودجه است. نوشتن این طرح به شما کمک میکند اولویتهایتان را بدانید و برای هر چیزی برنامه داشته باشید. طرح تجاری شامل مراحل زیر است:
- خلاصه اجرایی
- توضیحات کسبوکار
- تحلیل بازار
- محصولات و خدمات
- تیم اجرایی
- استراتژی بازاریابی
- طرح جمعآوری سرمایه
طرح کسبوکار درواقع یک برنامهریزی برای کسبوکار شما است. همچنین به شما در یافتن سرمایهگذار کمک میکند.
3. انتخاب منوی مناسب
در این مرحله باید منو و آیتمهای مدنظرتان را انتخاب کنید. رستورانهای سنتی معمولا غذاهای اصیل ایرانی و سنتی مانند انواع کباب، خورشت، دیزی، قورمه، کشک بادمجان و…سرو میکنند.
4. انتخاب مکان
انتخاب محل راهاندازی رستوران بر میزان سود رستوران شما تاثیر زیادی میگذارد. عواملی مانند جمعیت محلی، وضعیت رقبا، ترافیک، وضعیت پارکینگ در منطقه و.. را باید حتما بررسی کنید. برای شروع بهتر است یک اجاره کوتاهمدت تنظیم کنید و اگر درآمد خوبی داشتید، به فکر اجارۀ بلندمدت باشید.
5. دریافت مجوز
برای راهاندازی هر کسبوکاری باید مجوز دریافت کنید. با ارائه مدارک زیر به اتحادیه قهوهداران و سفرهخانههای سنتی برای دریافت مجوز اقدام کنید:
- شش قطعه عکس
- کپی مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه
- سابقه کار تایید شده توسط هیئت مدیره اتحادیه صنفی
- سند اجاره نامه و یا ملکی محل فعالیت سفره خانه
- نداشتن سوء سابقه کیفری و پیشینه
- گواهی پایان خدمت یا معافیت برای آقایان
- داشتن شرایط تجاری برای محل کسب با ارائه گواهی مربوطه
- داشتن حداقل سواد مورد نیاز (خواندن و نوشتن)
- ارائه برگ سلامت از اداره بهداشت
- ارائه جواز نیروی انتظامی برای فعالیت در محل تعیین شده
6. طراحی و دکوراسیون فضا
دکوارسیون رستوران سنتی شما باید جذاب باشد و فضای منحصر به فردی ایجاد کند. سعی کنید از لوازم دکوری سنتی، مانند سماور، چراغ، تابلو، فرش و پشتیهای سنتی و… استفاده کنید. استفاده از رنگهای نارنجی و آبی حالوهوای سنتی به مجموعه شما میبخشد.
7. خرید تجهیزات آشپزخانه
برای پخت غذاهای اصیل ایرانی مانند انواع پلوها، کبابها و آشها و دیزی سنگی به تجهیزات تخصصی نیازمند هستید که باید طبق منوی رستوران خود تهیه کنید. در ادامه به لیست کاملی از تجهیزات رستوران سنتی اشاره میکنیم:
- اجاق گاز صنعتی
- یخچال صنعتی
- فر دیزی پزی
- گریل، باربیکیو، کباب پز
- کباب زن
- تنور صنعتی
- چرخ گوشت صنعتی
- دستگاه سیخ شور
- کابینت دیواری استیل
- هود صنعتی
- میزکار
- پوستکن
- پاتیل خیساندن برنج
- خلال کن
- چلیک حبوبات استیل
- خمیرگیر
- دوغ ساز
- سبزی خرد کن
- مخلوط کن
- سرخ کن صنعتی
- لگن برنج اضافه
- کانتر صندوق
- کابینت آبچکان صنعتی
- کانتر سرد سلف سرویس
- کانتر گرم سلف سرویس
- شیرشناور ظرفشویی
- سینک ظرفشویی صنعتی
- ماشین ظرفشویی صنعتی
- کپسول آتشنشانی
- دیگ صنعتی خورشت
- دیگ پلوپز صنعتی
- قابلمههای استیل به تعداد لازم
- ظروف به تعداد لازم برای نگهداری مواد اولیه پخته و آماده شده
- ظروف لازم برای طبخ غذاها
- ظروف پذیرایی لازم برای داخل رستوران
- میز و مبل کلاسیک
- تختهای سنتی
- صندوق فروشگاهی
- نرم افزار حسابداری سفرهخانه
- قلیان
- قوری و استکانهای طرح سنتی و قدیمی
- وسایل تزیینی و گل گیاه
پیشنهاد میکنیم روی تجهیزات ضروری، بهویژه نرم افزار حسابداری سفره خانه سرمایهگذاری کنید. یک نرم افزار حسابداری معتبر باعث کاهش خطای نیروی انسانی، سرعت در انجام کارها و درنهایت افزایش سودآوری کسبوکارتان میشود.
همچنین جهت راحتی خود و مشتریانتان بهتر است از منو دیجیتال استفاده کنید.
- همچنین بخوانید:منوی دیجیتال چیست
8. استخدام پرسنل
در این مرحله باید پرسنل رستوران خود اعم از سرآشپز، آشپز، پیشخدمت، صندوقدار، پزسنل خدمات و… را استخدام کنید. آموزش به پرسنل و بیان نکات خاص مربوط به سرویسدهی رستوران سنتی یکی از عوامل موقیت سفرهخانه شما است.
9. تبلیغات
در این مرحله باید استراتژی بازاریابی رستوران خود برای جذب مشتریان را تعیین کنید. استراتژی بازاریابی جامعی در چندین کانال مانند وبسایتها، پلتفرمهای رسانههای اجتماعی و خبرنامههای ایمیل ایجاد کنید تا پایگاه مشتریان خود را افزایش دهید.
10. افتتاحیه
برگزاری یک افتتاحیه پرسروصدا باعث افزایش شهرت سفره خانه شما میشود. سعی کنید مراسمی ترتیب بدهید و از دوستان، همکاران و خانوادههایشان برای شرکت در مراسم دعوت به عمل آورید. در پایان میتوانید یک هدیه مانند کوپن رایگان تخفیف برای اولین سفارش به شرکت کنندگان در مراسم افتتاحیه رستوران اهدا کنید.
هزینه راه اندازی سفره خانه سنتی چقدر است؟
هزینه راهاندازی سفرهخانه بسته به اندازه، مکان، تجهیزات و تعداد کارکنان شما متفاوت است. بدیهی است که هزینه راه اندازی یک سفره خانه بزرگ با 40 کارمند، بسیار بیشتر از یک سفره خانه کوچک است. معمولا برای راهاندازی سفره خانه سنتی، هزینههای متغیر و مشخص زیادی دارید. به طور خلاصه شما نیاز به هزینه خرید یا اجاره ملک، خرید تجهیزات، لوازم دکوراسیون، هزینههای پرسنل و… دارید. برای هزینه اجاره ملک به چیزی حدود 400 تا 500 میلیون تومان و و برای خرید تجهیزات به حدود 300تا 400 میلیون تومان پول نیاز دارید.
نکات مهمی که قبل از راه اندازی سفره خانه سنتی بهتر است بدانید
برای راه اندازی سفره خانه سنتی باید یک سری قوانین را رعایت کنید:
- حداقل مساحت مورد نیاز برای راهاندازی سفره خانه 250 متر مربع است.
- مکان سفره خانه باید مسقف یا رو باز باشد. البته ترکیبی از این دو نیز مشکلی ندارد.
- فضای مورد استفاده برای سفره خانه نباید به صورت مشترک با دیگر صنوف به کار گرفته شود.
- سفره خانه میتواند دارای حوض و فواره مناسب باشد، اما باید این مکانها به صورت ایمن باشند.
- سفرهخانهها باید تختهایی چوبی برای پذیرایی داشته باشند، استفاده از میز و صندلی نیز امکان پذیر است، اما باید در
- کنار تختهای چوبی به کار گرفته شود. تعداد میز و صندلی ها نباید از تختها بیشتر باشد. در ضمن باید فاصله حداقل
- یک متری بین میزها و تختها رعایت شده باشد.
- تختهای سفره خانهها باید تکیهگاه مناسب و استانداری داشته باشند.
- سفره خانه سنتی میتواند یک مکان تجاری و یا یک خانه سنتی و قدیمی باشد.
- سفره خانهها باید حداقل سه نوع غذای سنتی و محلی را سرو کنند و در کنار این نوع غذاها میتوانند انواع و اقسام غذاهای دیگر به شرط ایرانی بودن سرو شوند.
- نور سفره خانه باید استاندارد باشد. برای نورپردازی باید از نورهای و چراغ های سنتی نیز استفاده شده باشد.
- کادر اجرایی سفره خانهها باید لباس سنتی و محلی داشته باشند.
- اشخاصی که قصد راهاندازی یک سفره خانه را دارند باید حداقل 5 سال در این زمینه یعنی رستورانداری و طبخ غذا
- سابقه کار داشته باشند و این موضوع باید به تایید هیئت مدیره اتحادیه صنفی برسد.
- سفرهخانهها اجازه ارائه قلیان و سایر دخانیات و نوشیدنیهای غیر مجاز را ندارند.
راه اندازی سفره خانه سنتی چقدر زمان بر است؟
اخذ مجوز یکی از مهمترین مراحل راه اندازی سفره خانه است. حدود 15 روز طول میکشد تا جواز کسب شما صادر شود. بعد از آن میتوانید برای خرید تجهیزات و استخدام کارکنان اقدام کنید. به طور میانگین میتوانید در عرض شش تا دوازده ماه رستوران خود را راه اندازی کنید.
جمع بندی
اگر میخواهید در کسبوکار رستورانداری موفق شوید، باید طبق برنامه پیش روید؛ اطمینان حاصل کنید که یک بیزینس پلن دارید،پس از انتخاب منو و مکان رستورانتان، مجوزهای لازم را تهیه کنید. دکور سفره خانه سنتی خود را طراحی کرده و تجهیزات لازم و همچنین نرم افزار رستوران را تهیه کنید. در نهایت باید کارکنان خود را استخدام کنید و یک افتتاحیه باشکوه برگزار کنید.
جهت استعلام از قیمت نرم افزار سفره خانه سنتی و استفاده رایگان به مدت یک ماه کافیست فرم را پر نمایید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس گرفته و لینک دانلود رایگان را نیز برای شما عزیزان ارسال نمایند.