نرم‌افزار باران

10 تا بهترین رنگ برای رستوران [روانشناسی رنگ ها]

فهرست مطالب انتخاب رنگ رستوران

وقتی سعی می‌کنید بازاریابی رستوران انجام دهید، اولین چیزهایی که احتمالاً به ذهنتان می‌رسد بهبود سئو، برگزاری کمپین‌های منحصربه‌فرد برای جلب توجه و شاید حتی برگزاری مراسم‌های ویژه برای جذب مشتریان به رستورانتان باشد.

در حالی که همه این تکنیک‌های بازاریابی مفید هستند و می‌توانند موثر باشند، ممکن است یک عنصر کلیدی را فراموش کرده باشید: رنگ.

مطالعات نشان داده‌اند که رنگ‌های داخلی رستوران می‌تواند بر روان‌شناسی مشتریان تأثیر بگذارد. از تأثیر بر انتخاب غذای مشتریان گرفته تا میزان هزینه‌کردشان. رنگ‌ها احساسات مختلف را تحریک می‌کند و بر احساس گرسنگی، تشنگی در افراد تأثیر می‌گذارد.

در این مقاله به رنگ‌های اصلی می‌پردازم تا متوجه شوید چرا رنگ‌ها برای برند و رستورانتان شما مهم است. چه رنگی باید برای لوگو، طراحی داخلی یا طراحی منوی رستوران خود انتخاب کنید و از چه رنگ‌هایی فاصله بگیرید.

رستوران خود را مدرن کنید

همه فرایندهای رستورانتان را مانند منوی دیجیتال، فروش، حسابداری، باشگاه مشتریان و…

به نرم افزار رستوران باران بسپارید. 

روان‌شناسی رنگ‌ها در صنعت غذا

رنگ مشکی

مشکی با داشتن جذابیت کلاسیک، معمولاً برای به تصویر کشیدن قدرت، اقتدار و اغواگری استفاده می‌شود، اگرچه تا حدودی رنگ سردی است. بسیاری از رستوران‌های فهرست شده در 50 رستوران برتر دنیا لوگوی مشکی دارند. و دلیل آن چیز جز سادگی و اغواگری نیست.

روان‌شناسی رنگ‌ مشکی در صنعت غذا و رستوران

رنگ سفید

این رنگ حس لوکس بودن و تمیزی را القا می‌کند. رنگ سفید در طراحی منو اهمیت بسیاری دارد، زیرا به خوانایی متن کمک می‌کند. از این رنگ معمولا به عنوان رنگ ثانویه استفاده می‌شود. فست‌وفود The Burger’s Priest از رنگ سیاه و سفید در طراحی لوگوی خود استفاده کرده است.

روان‌شناسی رنگ‌ سفید در صنعت غذا و رستوران

رنگ قهوه ای

قهوه ای از آنجایی که رنگ بسیاری از غذاها است، برای مکان‌هایی مانند کافی‌شاپ، نانوایی یا رستوران‌هایی که در منوی آن غذای ارگانیک وجود دارد، ایدئال است.

بیشتر اوقات، برندهای مواد غذایی ارگانیک از رنگ قهوه‌ای در کنار سبز برای تداعی تازگی و طبیعی بودن استفاده می‌کنند. برندهایی مانند شکلات‌‌های هرشی و کافی شاپ «Second Cup» با رنگ قهوه‌ای خود شناخته شده‌اند.

روان‌شناسی رنگ‌ قهوه ای در صنعت غذا و رستوران

رنگ قرمز

قرمز، رنگ شور، عشق و همچنین رنگ بسیاری از غذاهاست، بنابراین جای تعجب نیست که اشتها را افزایش می‌دهد یک انتخاب معمول (و خوب) برای رستوران‌ها است. این رنگ هیپوتالاموس مغز را فعال می‌کند. (بخشی که با بالا رفتن انرژی فعال می‌شود.) آزمایش‌ها نشان می‌دهد رومیزی قرمز در واقع باعث می‌شود افراد بیشتر غذا بخورد، بهتر است با احتیاط از این رنگ استفاده کنید زیرا استفاده زیاد از یک چیز خوب می‌تواند مضر باشد.

روان‌شناسی رنگ‌ قرمز در صنعت غذا و رستوران

رنگ نارنجی

این رنگ اشتها را تحریک می‌کند و آرامش‌بخش و انرژی‌زا است و جنبه منفی آن این است که ممکن است استفاده از این رنگ غیرحرفه‌ای به نظر برسد.

روان‌شناسی رنگ‌ نارنجی در صنعت غذا و رستوران

رنگ سبز

آرام بخش است و گفته می‌شود که باعث تشنگی می‌شود. (از آنجایی که تازگی و طبیعی بودن را نشان می‌دهد یک انتخاب خوب برای رستوران‌های غذاهای سالم یا گیاهی است. استارباکس، یکی از بزرگترین قهوه‌های زنجیره‌ای در جهان، لوگوی خود را عمدتاً با رنگ سبز ایجاد کرده است. برند استارباکس ناخودآگاه به این موضوع اشاره می کند که بنشینید و استراحت کنید.

روان‌شناسی رنگ‌ سبز در صنعت غذا و رستوران

رنگ زرد

زرد، رنگی است که در طولانی‌مدت خسته‌کننده و باعث عصبانیت می‌شود اما در برخی موارد باعث افزایش متابولیسم می‌شود و رنگ اشتها هم به شمار می‌رود. برندهای بزرگی مانند برگر کینگ و مک دونالد از این رنگ استفاده می‌کنند.

روان‌شناسی رنگ‌ زرد در صنعت غذا و رستوران

رنگ آبی

آبی رنگ اعتماد، امنیت و آرامش است. اغلب برای شرکت‌ها، بانک‌ها یا فضاهای مطالعه استفاده می‌شود. رنگ آبی در واقع به از بین بردن اشتها و کاهش گرسنگی معروف است. به زبان ساده: بی‌اشتها آورترین رنگ. بنابراین اگر غذاهای دریایی یا رستوران یونانی نداشته باشید، انتخاب عاقلانه‌ای نیست. رنگ آبی اگر در رستوران‌ها برای رومیزی و دیوار نیز استفاده شود نیز می‌تواند مانع اشتهای فرد شود.

بزرگترین موفقیت استفاده از رنگ آبی در صنعت غذا برند M&M است که آب‌نبات و دراژه تولید می‌کند.

برخی از برندها از رنگ آبی برای بسته‌های غذایی کم‌کالری استفاده می‌کنند. می‌توانید از این رنگ برای اشاره به کم کالری بودن و کاهش اشتها استفاده کنید. آبی همچنین برای رستوران‌های غذای دریایی بسیار رایج است و منعکس کنندۀ رنگ آب است.

روان‌شناسی رنگ‌ آبی در صنعت غذا و رستوران

رنگ بنفش

استفاده از رنگ بنفش در برندهای مواد غذایی یا رستوران ها زیاد رایج نیست، اما می‌تواند در غذاهایی مانند انواع توت‌ها، شراب، میوه‌ها و حبوبات استفاده شود. تاکو بل احتمالاً معروف‌ترین لوگوی بنفش را در رستوران‌های زنجیره‌ای دارد.

روان‌شناسی رنگ‌ بنفش در صنعت غذا و رستوران

رنگ صورتی

رنگ صورتی آرام‌بخش است، اما از آنجایی که با غذاها ربطی ندارد، برای برندهای غذایی انتخاب خوبی نیست. مگر اینکه شیرینی، یا یک مفهوم خاص زنانه و رمانتیک بفروشید.

روان‌شناسی رنگ‌ صورتی در صنعت غذا و رستوران

روان‌شناسی رنگ‌ها در رستوران

اگر می‌خواهید فضای داخلی رستوران شما بهترین محیط را داشته باشد، انتخاب رنگ‌بندی مناسب ضروری است. رنگ‌های داخلی که انتخاب می‌کنید بر روانشناسی مشتریان شما تأثیر می‌گذارد و نحوه واکنش آنها را تعیین می‌کند. از آنجایی که رنگ‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد، همیشه توصیه می‌شود از یک طراح داخلی رستوران با تجربه کمک بگیرید. آنها می‌دانند که رنگ‌های مختلف واکنش‌های متفاوتی را برمی‌انگیزند.

رنگ‌های رایج مورد استفاده طراحان داخلی رستوران

رنگ‌های روشن

رنگ‌های روشن که طراحان داخلی رستوران معمولا ترجیح می‌دهند، بژ، سفید و خاکستری روشن است. حتی اگر صاحب یک رستوران کوچک هستید، می‌توانید با رنگ‌آمیزی دیوارها با سایه‌های روشن، فضا را بزرگتر نشان دهید. رنگ بژ و سفید محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای انتخاب رنگی هستند که به مشتریان احساس آرامش می‌دهد و باعث می‌شود زمان بیشتری را در رستوران شما بگذرانند.

رنگ‌های آرامش‌بخش

هر دو رنگ قهوه‌ای و سبز به عنوان رایج ترین رنگ‌های آرامش بخش در نظر گرفته می‌شوند. سبز با طبیعت مرتبط است. دیوارها را با این سایه رنگ کنید تا مشتریان شما احساس آرامش بیشتری کنند. اگرچه  رنگ سبز طیف‌های متعددی دارد، اما رنگ سبز روشن را برای رستوران خود انتخاب کنید. رنگ‌های سبز تیره رستوران شما را افسرده کننده و تاریک نشان می‌دهد.

استفاده از رنگ های آرامش بخش

رنگ‌های هیجان‌انگیز

قرمز و زرد دو رنگ پرکاربرد در لوگوی رستوران‌ها هستند. سایه‌های روشن قرمز و زرد فشار خون و ضربان قلب مشتریان شما را افزایش می‌دهند.

از رنگ‌ها برای جلب توجه به قسمت‌های خاصی از رستوران استفاده کنید. برای مثال بخش صندوق یا  مکان ویژه رستوران، برای مشخص کردن این قسمت‌ها از رنگ‌های متفاوتی استفاده کنید که چشم مشتری در بدو ورود به آن جلب شود.

بهترین رنگ‌ها برای رستوران

رنگ‌های گرم از جمله قرمز، زرد و نارنجی بیشترین تاثیر را در افزایش اشتهای افراد دارند. رنگ قرمز به ویژه برای ایجاد یک محیط مجلل برای شام و افزایش غذا خوردن مورد توجه قرار گرفته است. به خاطر داشته باشید که همه طیف‌های قرمز، نارنجی یا زرد تاثیر مشابهی ندارند. رنگ‌هایی مانند نارنجی آتشین، زرد توسکانی و قرمز تیره برای رستوران بهترین هستند. از رنگ‌های بسیار روشن برای انتخاب رنگ اصلی خود اجتناب کنید.

بدترین رنگ‌ها برای رستوران

آبی و بنفش از جمله رنگ‌هایی هستند که برای رستوران ها مناسب نیستند. گرچه رنگ آّبی رنگ محبوبی به شمار می‌رود اما برای رستوران مناسب نیست. شاید دلیل آن این باشد که غذاهایی به رنگ آبی وجود ندارند و در بیشتر غذاهای آّی رنگ از رنگ مصنوعی استفاده می‌شود تا برای کودکان جذاب باشد.

بهترین رنگ بشقاب در رستوران

همه ما می‌دانیم که ظاهر بصری مکان و غذا اولین و ماندگارترین تاثیری است که مشتریان رستوران شما متوجه آن خواهند شد. اگر سرو غذا بد باشد، مغز ما به طور طبیعی به ما می‌گوید که نباید آن غذا را بخوریم برعکس، اگر سرو غذا در رستوران خوب به نظر برسد، مغز ما معتقد است که طعم غذا به اندازه ظاهرش عالی خواهد بود. رنگ غذا به خودی خود بسیار مهم است. با این حال، رنگ بشقاب که در آن غذا سرو می‌شود نیز تاثیر زیادی بر درک ما از یک غذا دارد.

بهترین رنگ برای بشقاب های رستوران

مطالعات اخیر نشان می دهد که اگر تضاد رنگی کمی بین غذا و بشقاب سرو شده وجود داشته باشد، افراد غذای بیشتری می‌خورند. (به عنوان مثال برنج سفید در بشقاب سفید) مطالعه‌ای که توسط دو محقق دانشگاه کرنل انجام شد نشان داد کسانی که تضاد رنگی کمی بین غذا و بشقابشان وجود داشت، 22 درصد بیشتر از کسانی که تضاد رنگی قوی بین بشقاب و رنگ غذا وجود داشت، غذا میل کردند.

رنگ روشن و سفید برای بشقاب های رستوران

ظروف سفید معمولاً یک گزینه ساده و مطمئن هنگام انتخاب ظروف غذاخوری هستند زیرا این رنگ از مد نمی‌رود و برای انواع ظروف و سبک های سرو مناسب هستند. همچنین تقریباً هر غذایی روی سفید خوب به نظر می‌رسد. برای غذاهایی به رنگ قرمز مانند گوشت گاو، بشقاب سفید بهترین رنگ است.

اگر به دنبال جلوه‌ای هماهنگ هستید، یک ترفند این است که از رنگ‌هایی استفاده کنید که مکمل یکدیگرند. از بازی با رنگ‌های مکمل نترسید. یعنی (رنگ‌هایی که در طرف مقابل چرخه رنگ قرار دارند مانند قرمز و سبز، نارنجی و آبی، زرد و بنفش). این رنگ‌ها نه تنها مکمل یکدیگر هستند، بلکه با ایجاد کنتراست یکدیگر را تقویت یا برجسته می‌کنند.

دایره رنگی های مکمل

به عنوان مثال، زمانی که در حال سرو کوفته با سس قرمز هستید، از انتخاب ظرف غذاخوری سبز نترسید. برعکس، سالاد سبز در یک ظرف قرمز چشم مهمانان شما را جلب می‌کند و ظاهر زیباتری ایجاد می‌کند.

آیا رنگ بشقاب روی اشتها تاثیر می گذارد؟

زرد، نارنجی و قرمز سه رنگی هستند که بیشتر اشتهای ما را تحریک می کنند – به خصوص قرمز که فشار خون و ضربان قلب ما را افزایش می‌دهد – و در نتیجه باعث گرسنگی می‌شود. خاکستری، مشکی، قهوه‌ای و بنفش نمونه هایی از رنگ‌هایی هستند که اشتهای ما را سرکوب می‌کنند و باعث می‌شوند کمتر احساس گرسنگی کنیم.

روان‌شناسی رنگ‌ها در فست‌فود

رنگ‌های پررنگ، رنگ‌های تند (قرمز و زرد) اغلب برای فست فودهای زنجیره‌ای استفاده می‌شوند که می‌خواهند سریع مشتریان میزها را خالی کنند و مشتریان جدید وارد شوند. می‌توان با رنگ‌آمیزی دیوارها به رنگ زرد یا حتی تبدیل کردن زرد به رنگ برند غالب این تاثیر را ایجاد کرد. بیشتر فست‌فودها دیوارهای قرمز یا زرد دارند یا لوازمی مانند لیوان، فنجان به این رنگ روی میزهای خود می‌گذارند.

مک دونالد و KFC نمونه های کلاسیک رستوران‌های فست فود هستند که از روانشناسی رنگ‌ها برای مشتریان استفاده می‌کنند.

استفاده کی اف سی از رنگ قرمز به عنوان رنگ غالب برندش
استفاده کی اف سی از رنگ قرمز به عنوان رنگ غالب برندش

روان‌شناسی رنگ در کافی‌شاپ

رنگ‌هایی مانند قهوه‌ای، سبز زیتونی، بژ، نارنجی تیره برای محیط‌های آرام و دنج مانند کافه‌ها ایدئال است. قهوه‌ای رنگی است که با زمین مرتبط است. تقریبا همیشه رنگ قهوه‌ای را در لوگوی کافی‌شاپ‌ها و فضای داخلی آن می‌بینیم. قهوه‌ای رنگ دانه‌های قهوه را منعکس می‌کند و تشنگی ما را افزایش می‌دهد.

استفاده کافی شاپ «Second Cup» از رنگ قهوه‌ای به عناون رنگ غالب برندش
استفاده کافی شاپ «Second Cup» از رنگ قهوه‌ای به عنوان رنگ غالب برندش

سخن آخر

رنگ یک راه عالی برای کمک به ایجاد روحیه و فراهم کردن یک تجربه خوب برای مشتری است انتخاب رنگ رستوران به نوع غذایی که سرو می‌کنید، اندازه و سبک رستوران و سایر عوامل بستگی دارد. اما در نظر داشته باشید از تمامی رنگ‌ها در حد تعادل استفاده کنید.

اگر مطمئن نیستید که کدام رنگ ها نشان دهنده برند رستوران شما است، ارزش این را دارد که از یک طراح داخلی متخصص در رستوران ها مشورت بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *