امروزه کسبوکارها از روال ساده و قدیمی خود فاصله گرفتهاند. انبارهای ذخیره فروشگاه بزرگتر و شلوغتر شده و امکان محاسبات دستی اجناس و کالا وجود ندارد. همچنین امکان ردیابی اجناس خریداری شده یا فروخته شده در میان سایر کالاها، کار به مراتب سخت و دشواری است. بنابراین برای ساماندهی اوضاع کسبوکار نیاز به ابزارهای مدیریت قوی داریم که همواره در دسترس ما باشد. نرم افزار فروشگاهی یکی از این ابزارها است و انتخاب بهترین نرم افزار فروشگاهی نیاز به تخصص و تجربه دارد.
اهمیت استفاده از نرمافزار فروشگاهی
در دنیای تجاری امروز با توجه به گسترش تجارت و رقابت فزاینده نیاز به استفاده از نرمافزارهای قدرتمند فروشگاهی وجود دارد. این نرمافزارها میتوانند عملیات حسابداری شما را کارآمدتر کنند.
متاسفانه بیشتر افراد قادر به اداره کسبوکارهای خرده فروشی سودآور نیستند. در واقع آنها نمیتوانند شرایط را برای رشد و ترقی کسبوکار فراهم کنند. علت این موضوع این است که صاحبان کسبوکار از روشهای قدیمی برای مدیریت بهره میبرند. این در حالی است که روشهای قدیمی پاسخگوی دنیای تجاری امروز نیستند.
در گذشته انجام محاسبات بسیار خسته کننده و زمانبر بود. همچنین احتمال بروز خطا و اشتباه در انجام فرآیندهای حسابداری وجود داشت. در نهایت نیز با صدور فاکتور، سند، قبض و… به محل مناسبی برای ذخیره نیاز بود. همچنین مدیریت کالا و دارایی ها با استفاده از نرم افزار فروشگاهی بسیار ساده تر خواهد بود.
اما در حال حاضر استفاده از نرمافزار و تکنولوژی روز میتواند سرعت پرداخت، محاسبه و… را افزایش دهد و در نهایت مخزن قابل اعتمادی برای جمعآوری پرداختهای مهم، اسناد، چک، حواله و… باشد.
با نرمافزار حسابداری فروشگاهی میتوان سند هزینه را ثبت کرد و حساب اشخاص را مدیریت نمود. همچنین در این نرمافزار، امکان ارائه گزارشات فصلی و تعریف حساب بانکی وجود دارد. صورت سود و زیان و ترازنامه نمایش داده میشود و گزارشات مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت چکها ارائه میگردد.
نکات مهم در خرید نرمافزار حسابداری فروشگاهی
امروزه شرکتهای بسیاری نرمافزار فروشگاهی ارائه میکنند. همین موضوع انتخاب یک نرمافزار مناسب را سخت و دشوار میکند. قطعاً بهترین نرمافزار فروشگاهی باید پاسخگوی تمام نیازهای ما باشد. برای خرید بهترین نرمافزار حسابداری باید چند نکته را مدنظر قرار دهیم. کسبوکارهای امروزی تحت سه عامل قدرتمند و تاثیرگذار شامل تغییر، رقابت و مشتری قرار دارند.
- مشتری کسبوکارهای فروشگاهی به دنبال اجناس و کالاهای با کیفیت است (مشتری).
- فروشگاههای زنجیرهای مختلفی شکل گرفتهاند و همین موضوع مسئله رقابت میان کسبوکارها را ایجاد میکند (رقابت).
- مشتریان به دنبال خرید محصولات متنوع هستند. بنابراین تغییر و تنوع از دیگر مسائل حائز اهمیت در کسبوکارهای تجاری و فروشگاهی است (تغییر).
با این اوصاف کسبوکارها باید بتوانند خود را با خواسته و نیاز مشتری وفق دهند.
مزایای استفاده از نرمافزار حسابداری فروشگاهی
نرمافزار حسابداری فروشگاهی میتواند خدمترسانی زیادی به مشتریان داشته باشد.
- مدیران تجاری از دیرباز تاکنون آرزو داشتهاند که مراکز تجاری خود را از راه دور کنترل و رصد کنند و امور مدیریتی را از راه دور اعمال نمایند. نرمافزار حسابداری شرایط لازم برای تحقق آرزوهای دیرینه مدیران و صاحبان کسب و کار را فراهم می آورد. در واقع مدیران به کمک این نرمافزارها میتوانند بدون حضور فیزیکی در فروشگاه، انبار و… با استفاده از داشبورد مدیریت تحت وب، مدیریت، کنترل کسبوکار را از راه دور در دست بگیرند.
- با نرمافزار حسابداری میتوان در انرژی و زمان صرفه جویی کرد. این نرمافزارها فرصت لازم را برای تمرکز بیشتر در اختیار مدیران قرار میدهند. تمرکز بیشتر میتواند ایدههای خلاقانه بیشتری برای توسعه کسبوکار فراهم آورد.
- اطلاعاتی که به کمک نرمافزارهای فروشگاهی ذخیره میشوند، ماندگاری بالایی دارند و قابل بازیابی از سیستمهای مختلف هستند. از این رو اگر سیستم کاربر دچار نقص یا اشکالاتی نظیر ویروسی شدن، از کار افتادن نرمافزار و… شود، به کمک یک سیستم دیگر میتوان نرمافزار را اجرا و اطلاعات را بازیابی کرد. در واقع این اطلاعات همچنان بر روی نرمافزار باقی میمانند و پاک نمیشوند.
- سادگی نرمافزار فروشگاهی برای مدیران اهمیت زیادی دارد. اغلب مدیران از دانش نرمافزاری چندانی برخوردار نیستند و به همین خاطر نرمافزارهای ساده را ترجیح میدهند.
- نرمافزار حسابداری آپشنها و فرآیندهای مختلفی را ارائه مینماید. این آپشنها شامل عملیات حسابداری، فروش فوری، اتصال به بارکد خوان، فیش پرینتر و… است.
- اطلاع از وضعیت موجودی کالا در فروشگاهها اهمیت زیادی دارد. در صورت کم شدن اقلام، کاربر میتواند از موجودی اطلاع پیدا کند و برای سفارش جدید اقلام اقدام نماید.
- برای هماهنگی بین محصولات مشابه چند فروشگاه باید از پایگاه داده بهرهمند شوید. برای طراحی پایگاه داده نیاز به استفاده از نرمافزار حسابداری داریم. کاربر میتواند با توجه به موقعیت مکانی به پایگاه داده محصولات هر فروشگاه دسترسی داشته باشد. با اتصال به پایگاه امکان اعمال تخفیف، پر کردن موجودی کالا، افزایش قیمت و… انجام هر گونه تصمیمی وجود دارد.
امکانات یک نرمافزار فروشگاهی خوب
بهترین نرمافزار حسابداری با ویژگیهای خاصی معرفی میشود:
- نرمافزار فروشگاهی مناسب کاربری آسانی دارد و با گرافیک مناسبی طراحی شده است.
- داشبورد کامل و مجهزی برای دسترسی آسان و سریع به بخشهای مختلف فروشگاه دارد.
- شخصیسازی از ویژگیهای مهم یک نرمافزار جامع و کامل است. هر سازمان و ارگانی تمایل دارد نرمافزار را بر مبنای نوع نیاز، تعداد کاربران و سطح توقع خصوصیسازی کند. بنابراین باید نرمافزار از این نوع قابلیت برخوردار باشد.
- نرمافزار باید از خدمات پشتیبانی و قابلیت بهروز رسانی برخوردار باشد.
- امکان نصب ماژولهای مختلف و توسعه و گسترش نرمافزار وجود داشته باشد.
- یک نرمافزار کارآمد و قدرتمند باید تمام فعالیتهای ضروری برای امور مالی را پوشش دهد.
- نرمافزار حسابداری باید قابلیت اتصال به سیستمهایی نظیر CRM را داشته باشد.
- نرمافزار مورد استفاده باید با درجه بالایی از امنیت طراحی شود و در برابر هک مقاوم باشد.
- گزارشگیری مربوط به امور خرید و فروش، امور مالی و… را ارائه کند و سطوح مختلف برای دسترسی کاربران را تعیین نماید.
بهترین نرمافزارهای حسابداری فروشگاهی
نرمافزارهای فروشگاهی متعددی در حوزه مدیریت فروشگاه و حسابداری آن وجود دارند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. در ادامه برخی از این نرمافزارها را معرفی میکنیم. مدیران مالی و حسابداران باید سعی کنید از معتبرترین نرمافزارها با توجه به نیازهای خود استفاده کنند.
۱. نرمافزار حسابداری فروشگاهی باران
نرمافزار حسابداری فروشگاهی باران با رابط کاربری ساده و امکانات متعدد تمام نیازهای مدیریت یک فروشگاه را پوشش میدهد. این نرمافزار در سه سطح ساده، پیشرفته و ویژه طراحی شده و مناسب استفاده در فروشگاههای کوچک و بزرگ، عمده فروشی و خرده فروشی، سوپرمارکت و هایپرمارکت و… است. نرمافزار باران همچنین به ابزارهای مختلف نظیر کارتخوان، بارکدخوان، پرینتر، آیدی کالر و… متصل میشود و داشبورد کامل و مجهزی برای دسترسی آسان و سریع به بخشهای مختلف فروشگاه دارد.
مزایا:
- امکانات متعدد
- قابلیت سفارشیسازی نرمافزار
- کاربری ساده
- سرعت بالا
- یکپارچه بودن نرمافزارها و سختافزارها
- پشتیبانی مناسب
- گزارشگیریهای کامل و متنوع
معایب:
- تک زبانه
قیمت: از 1,390,000 تومان
۲. نرمافزار حسابداری فروشگاهی هلو
نرم افزار حسابداری فروشگاهی هلو بهطور ویژه برای فروشگاهها طراحی شده است. با این نرمافزار میتوانید فاکتور خرید و فروش و پیش فاکتور صادر کنید. همچینن این نرمافزار با امکان کاربری تحت شبکه، انجام سریع و بینقص حجم عظیم عملیات حسابداری در فروشگاه را میسر میسازد.
مزایا:
- یکسال پشتیبانی رایگان
- کاربری ساده
- امکانات متعدد
- گزارشگیری متنوع
معایب:
- پشتیبانی ضعیف
- عدم رعایت اصول سرفصلهای حسابداری
قیمت: از 3,500,000 تومان (حسابداری سوپرمارکت)
۳. نرمافزار فروشگاهی محک
نرم افزار حسابداری محک یکی از معروفترین نرمافزارهای حسابداری است که در سال 1385 عرضه شده و در دو بسته مجزا در قالـب سـری عمومی برای کسبوکارهای متوسط رو به پایـین، و سـری تجاری بـرای کســبوکارهــای متوسط رو به بـالا طراحــی و تولیــد شـده است.
مزایا:
- امکانات متعدد
- گزارشات کامل
- تفکر حسابداری
- قیمتگذاری مختلف نسخههای نرمافزار براساس نیاز کاربر
معایب:
- پشتیبانی ضعیف
قیمت: سری عمومی از ۷۸۷ هزار تومان
سری تجاری از ۲ میلیون ۴۸۷ هزار تومان
۴. نرمافزار حسابداری فروشگاهی سپیدار
نرم افزار حسابداری فروشگاهی دشت محصول شرکت همکاران سیستم است. نسخه عمومی دشت همکاران سیستم مناسب مدیریت بیشتر فروشگاهها است و در سه سطح پایه، استاندارد و پیشرفته دشت عرضه شده است و مشتریان میتوانند براساس نیاز خود هر یک از این نسخهها را خریداری کنند.
مزایا:
- حسابداری پیشرفته فروشگاهی
- امکانات متعدد
- خدمات پس از فروش در سراسر ایران
- یکسال پشتیبانی رایگان
معایب:
- هزینه پشتیبانی بالا
قیمت: از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
۵. نرمافزار حسابداری فروشگاهی پارسیان
این نرمافزار در 4 نسخه ساده، ویژه، پیشرفته و جامع ارائه میشود و حسابداری و مالی آن شامل امکانات بیشماری ازجمله صدور انواع فاکتور، اعلام سررسید چکها به صورت اتوماتیک، امکان دریافت گزارشهای متنوع و… است.
مزایا:
- رابط کاربری ساده و زیبا
- آپدیت سالیانه کاملا رایگان
- صدور اسناد به دو صورت اتوماتیک و غیر اتوماتیک
- امکانات متعدد
معایب:
- عدم پشتیبانی حضوری در سراسر کشور
- مشکلات پشتیبانی اینترنتی
قیمت: نسخه ساده از ۳۰۰ هزار تومان
۶. نرمافزار حسابداری فروشگاهی شایگان
نرمافزار فروشگاهی حسابگر محصول شرکت شایگان سیستم، امکانات متعددی چون پیشفاکتور و سفارش، حسابداری، دریافت و پرداخت، دفتر چک و دفتر قسط و… دارد و مناسب کسبوکارهای کوچک و متوسط است.
مزایا:
- امکانات و تنظیمات متنوع برای قیمتگذاری کالاها
- گزارشات متنوع
- ارائه به صورت تک کاربره و شبکه
- حسابداری چهار سطحی
معایب:
- هزینه خرید و پشتیبانی بالا
- مناسب نبودن برای کسب وکارهای بزرگ
قیمت: تک کاربره از ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
ده کاربره از ۲۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
۷. نرمافزار حسابداری فروشگاهی آسان
با استفاده از نرمافزار حسابداری فروشگاهی آسان میتوانید بدون نیاز به دانش حسابداری، کارهای مربوط به حسابهای خود را انجام داده و فاکتورها و امور مالی خود را مدیریت نمایید. این نرمافزار دارای امکانات متعددی چون ثبت سریع فاکتور خرید، ثبت سریع فاکتور فروش با استفاده از بارکدخوان و ثبت جداگانه تخفیف و توضیحات برای هر کالا در فاکتور است.
است.
مزایا:
- گزارشات مالی و نموداری متعدد
- نصب آسان
- امکانات متعدد
- گزارشات متنوع
معایب:
- درصورت مفقود شدن قفل نرم افزار، برنامه دوباره باید خریداری شود
قیمت: از ۲ میلیون و ۹۵۰ هزارتومان
۸. نرمافزار فروشگاهی حسابداری پارمیس
نرمافزار حسابداری فروشگاهی پارمیس دارای بخشهای حسابداری، خرید و فروش، انبار، دریافت و پرداخت، بانک و چک، تولید، کاربران و … است. این نرمافزار در قالب چهار نسخه پایه، صندوق فروشگاهی، فروشگاهی (متوسط)، بازرگانی (پیشرفته) و فروشگاهی ویژه عرضه میشود. نسخه پایه فروشگاهی از لحاظ حسابداری در سطح سادهای قرار دارد.
مزایا:
- دارای نسخه تککاربره و شبکه
- رابط کاربری ساده
- قابلیت ارائه گزارشات مالی
معایب:
- مناسب نبودن برای کسبوکارهای بزرگ
قیمت: از ۷۴۸،۵۰۰ تومان
۹. نرمافزار فروشگاهی حسابداری چرتکه
نرم افزار حسابداری فروشگاهی چرتکه نرمافزار حسابداری فروشگاهی ساده، مناسب هایپرمارکت و سوپر مارکتها، فروشگاههای زنجیرهای و پخش مواد غذایی و هایپرمال است. با این نرمافزار شما میتوانیدبا صرف هزینه و زمان کمتر امور مالی و حسابداری فروشگاه خود را مدیریت نمایید.
مزایا:
- امکان مدیریتی مختلف مانند مدیریت مالی، مدیریت بازاریابی،مدیریت انبار، مدیریت اعتبار
- چندزبانه بودن
- قابل ارتقابودن نرم افزار
- امکاانات و گزارشگیریهای متعدد
معایب:
- حسابداری ساده
قیمت: از ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان
۱۰. نرم افزار فروشگاهی میزان
نرمافزار میزان با تحلیل فرآیندهای فروشگاهها وارد بازار نرمافزارهای فروشگاهی شده است. از امکانات این نرمافزار میتوان به عدم نیاز به دانش حسابداری، صدور همزمان چندین فاکتور، قابلیت کار با تمامی بارکد خوانها، اتصال به صندوقهای فروشگاهی، اتصال به دستگاه کارت خوان بانک، چاپ با چاپگرهای حرارتی، همخوانی با ترازوهای دیجیتالی و… اشاره کرد. نرم افزار مزان در سه نسخه ساده، متوسط و پیشرفته عرضه شده است.
مزایا:
- گزارشات متنوع از کالاها و سود یا زیان فروش کالاها
- یکسال پشتیبانی رایگان
- اتصال به فروشگاه اینترنتی و سایر سیستمها
- قابلیت کار با بارکدخوان و ترازوهای دیجیتال و …
قیمت: از ۱،۹۰۰،۰۰۰ (نسخه ساده)
۱۱. نرمافزار فروشگاهی حسابداری قیاس
نرمافزار قیاس شاپ در قالب پلتفرمهای ابری ویندوزی و وب عرضه میشود. با استفاده از این نرمافزار شما میتوانید نسبت به صدور فاکتور خرید و فروش اقدام نموده و تسویه همزمان در زمان ثبت اسناد را داشته باشید.
مزایا:
- سادگی در استفاده
- استفاده از نرمافزار ابری آن بدون محدودیت مکانی است
معایب:
- مناسبنبودن برای کسبوکارهای بزرگ
- محیط کاربری نه چندان جالب
قیمت:
- نسخه ویندوزی: از 2،507،000 تومان
- نسخه تحت وب: از 11،336،000 تومان
۱۲. نرمافزار فروشگاهی حسابداری کسبه
نرم افزار حسابداری فروشگاهی کسبه برای انجام عملیاتهای حسابداری و مالی در مراکز عمدهفروشی و خردهفروشی طراحی شده است. از ویژگیهای بارز این نرمافزار میتوان به نسخه موبایل آن (حسابداری جیبی کسبه) و سیستم ارسال پیامک آن (سیستم ارتباط با مشتری کسبه) اشاره کرد.
مزایا:
- امکانات متعدد
- به روزرسانی رایگان
- دارای ویرایش موبایل
- رابط کاربری ساده
قیمت: ۵۷۰ هزار تومان
جمع بندی
شرکت نرمافزاری باران یک نرمافزار حسابداری فروشگاهی را به مشتریان عرضه میکند. این نرمافزار تمام قابلیتهای یک نرمافزار کارآمد و قدرتمند برای مدیریت امور مالی و حسابداری را دارد و به ابزارهای مختلف نظیر کارتخوان، بارکدخوان، پرینتر، آیدی کالر و… متصل میشود. از این نرمافزار در محیطهای مختلف همچون سوپرمارکت، هایپرمارکت، خرده فروشی، عمده فروشی و… استفاده میشود.
سوالات متداول
نرمافزار حسابداری فروشگاهی چیست؟
امروزه کسبوکارها از روال ساده و قدیمی خود فاصله گرفتهاند. انبارهای ذخیره فروشگاه بزرگتر و شلوغتر شده و امکان محاسبات دستی اجناس و کالا وجود ندارد. همچنین امکان ردیابی اجناس خریداری شده یا فروخته شده در میان سایر کالاها، کار به مراتب سخت و دشواری است. بنابراین برای ساماندهی اوضاع کسبوکار نیاز به ابزارهای مدیریت قوی داریم که همواره در دسترس ما باشد. نرمافزار فروشگاهی یکی از این ابزارها است.
نکات مهم در خرید نرمافزار حسابداری فروشگاهی چیست؟
امروزه شرکتهای بسیاری نرمافزار فروشگاهی ارائه میکنند. همین موضوع انتخاب یک نرمافزار مناسب را سخت و دشوار میکند. قطعاً بهترین نرمافزار فروشگاهی باید پاسخگوی تمام نیازهای ما باشد. برای خرید بهترین نرمافزار حسابداری باید چند نکته را مدنظر قرار دهیم. کسبوکارهای امروزی تحت سه عامل قدرتمند و تاثیرگذار شامل تغییر، رقابت و مشتری قرار دارند.
بهترین نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی کدام است؟
باران، سپیدار، هلو، محک، قیاس، فرداد، پارسیان، چرتکه، کسبه، پارمیس، آسان، شایگان