نرم‌افزار باران

0 تا 100 شغل رستوران داری [مزایا، معایب، فوت و فن ها]

شغل رستوران‌داری یکی از مشاغل پرطرفدار و در عین حال چالش‌برانگیز است که به مهارت‌های متنوعی در زمینه مدیریت رستوران، خدمات مشتری، و امور مالی نیاز دارد. این حرفه، که به‌طور مستقیم با صنعت غذا و نوشیدنی ارتباط دارد، به افراد این امکان را می‌دهد که نه‌تنها از طریق ارائه خدمات به مشتریان، بلکه با خلق تجربه‌های خاص، سودآوری بالایی داشته باشند. در این مقاله، به بررسی جوانب مختلف شغل رستوران‌داری از جمله وظایف، درآمد، مزایا و معایب می‌پردازیم، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

راحت بفروش! راحت‌تر حسابداری کن!, مثل آب خوردن درآمد رستورانت رو افزایش بده, 30 روز رایگان کنارتیم,شروع قیمت: 3/370/000 تومن
مدیریت رستوران میتونه خیلی ساده تر باشه :)
دمو رایگان می‌خوای؟ فرم زیر رو پر کن👇

* ضرورت تکمیل

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

مدیر یک رستوران

5 وظیفه مهم رستوران داران

راه اندازی رستوران با تدوین یک طرح تجاری شروع می‌شود. (راهنمای تدوین طرح تجاری در سایت متمم). اما این فقط شروع مسیر است و رستوران‌داران باید مسئولیت‌های مختلفی را به‌طور همزمان مدیریت کنند تا رستورانشان سوداور باشد. در ادامه برخی از وظایف کلیدی رستوران‌داران آورده شده است:

آموزش و مدیریت کارکنان رستوران

1. مدیریت عملیات روزانه

نظارت بر روند کلی فعالیت‌های رستوران مانند پذیرش مشتریان، خدمات‌دهی، آماده‌سازی غذا و مدیریت منابع از وظایف مدیر رستوران است. همچنین میدر رستروان باید بداند  هزینه راه اندازی رستوران و هزینه های روزانه چقدر است؟ آیا به عنوان مدیر رستوران می‌دانید چه اقلامی سفارشات بالایی دارند؟ همچنین اینکه غذاهایی با کمترین میزان سفارش را از منوی خود کم کنید به مدیریت هزینۀ شما کمک خواهد کرد.

2. مدیریت کارکنان

استخدام، آموزش و مدیریت کارکنان رستوران شامل آشپزها، گارسون‌ها، و سایر پرسنل رستوران و تنظیم شیفت‌ها و اطمینان از رعایت استانداردهای خدمات از وظایف مدیر رستوران است.

3. مراقبت از برند و شهرت رستوران

ساخت و حفظ تصویری مثبت از رستوران در جامعه و رسیدگی به نظرات و پیشنهادات مشتریان و استفاده از آن‌ها برای بهبود خدمات نیز از دیگر وطایف مهم مدیر رستوران است.

4.مدیریت ریسک‌ها و مسائل حقوقی

رعایت قوانین بهداشتی، مالیاتی و کارگری و مدیریت ریسک‌های احتمالی مانند مشکلات حقوقی یا بحران‌های مالی از وظایف مدیر رستوران است.

5. ارائه تجربه لذت‌بخش برای مشتریان

اگر مشتری تجربه غذاخوری لذت‌بخشی نداشته باشد، مطمئن باشید که اطرافیانش را از این موضوع مطلع خواهند کرد. با این حال، اگر تجربه خوب و به یادماندنی داشته باشد، دوستانش را نیز به رستوران شما می‌آورد. برای گوش دادن به شکایت مشتریان وقت بگذارید و هر کاری را که برای رفع آن لازم است انجام دهید.

این وظایف نیاز به دقت، تجربه و مهارت‌های مدیریتی دارند تا رستوران به‌طور موفقیت‌آمیز به فعالیت خود ادامه دهد.

درآمد رستوران‌داری

درآمد رستوران‌ها بسته به نوع کسب‌وکار، موقعیت مکانی، مدل خدمات و مدیریت، می‌تواند از متوسط تا بسیار بالا متغیر باشد. رستوران‌داری از جمله کسب‌وکارهایی است که هم سودآوری بالقوه و هم ریسک بالایی دارد. در ادامه، میزان درآمد و عوامل کلیدی مؤثر بر آن بررسی می‌شود:

درآمد رستوران‌های مختلف براساس نوع کسب‎وکار

الف) رستوران‌های محلی کوچک: این رستوران‌ها بیشتر بر مشتریان محلی تمرکز دارند و هزینه‌های کمتری برای اجاره و تبلیغات دارند.

درآمد ماهیانه: معمولاً بین 20 تا 100 میلیون تومان (در ایران)

ب) رستوران‌های متوسط و زنجیره‌ای: این رستوران‌ها معمولاً دارای برند شناخته‌شده‌تر و شعب متعدد هستند. فروش بالاتر و مدیریت حرفه‌ای درآمد آن‌ها را افزایش می‌دهد.

درآمد ماهیانه: 200 تا 500 میلیون تومان

ج) رستوران‌های لوکس و تخصصی: این نوع رستوران‌ها با تمرکز بر مشتریان خاص و ارائه غذاهای گران‌قیمت، درآمد بسیار بالایی کسب می‌کنند.

درآمد ماهیانه: 1 تا چند میلیارد تومان

د) کافه‌رستوران‌ها: تنوع خدمات (غذا و نوشیدنی) و جذب مشتریان جوان، درآمد این دسته را افزایش می‌دهد.

درآمد ماهیانه: بین 50 تا 300 میلیون تومان

ه) رستوران‌های فست‌فود: سرعت بالای سرویس‌دهی و تقاضای زیاد برای فست‌فودها، این کسب‌وکارها را به یکی از پردرآمدترین بخش‌های صنعت غذا تبدیل کرده است.

درآمد ماهیانه: بین 100 تا 800 میلیون تومان

مزایا و معایب رستوران‌ داری چیست؟

مدیریت رستوران علاوه بر داشتن مزایا، معایب متعددی نیز دارد. هنگامی که مزایا و معایب داشتن یک رستوران را در نظر می‌گیرید، در نظر داشته باشید که ایجاد تعادل بین کار و زندگی در سال اول تقریبا غیرممکن خواهد بود. اما مزایا و معایب شغل رستوران‌داری چیست؟ در ادامه برخی از این موارد را ذکر می‌کنیم.

مزایای شغل رستوران داری عبارت‌اند زا

  • رئیس خود بودن

گرچه رئیس خود بودن مزایای بسیاری دارد اما شما باید در مورد همه چیز تصمیم بگیرید: از منو گرفته تا دکوراسیون. همچنین باید مسئولیت عواقب کارهایتان را بپذیرید.

  • بازار مشتریان گسترده

همه مردم سه بار در روز غذا می‌خورند و از سال 2017 میزان صرف غذا در بیرون از خانه افزایش یافته است. این یک امتیاز مثبت برای رستوران‌داران است که با رعایت اصول مارکتنیگ رستوران می‌توانند فروش خود را افزایش دهند.

  • هیچ روزی کسل کننده نیست

در صنعت رستوران هر روز متفاوت است، چالش‌های جدیدی را با مشتریان جدید خواهید داشت.  اگر کارهای پشت میزی را دوست ندارید پس صنعت رستوران مناسب شما است.

مزایای شغل رستوران‌داری

معایب رستوران‌داری عبارت‌اند از:

  • عدم سودآوری در سال اول

وقتی یک رستوران جدید راه اندازی می‌کنید، حتی با بهترین برنامه ریزی ممکن است فوراً سودآور نباشید. به همین دلیل بسیار مهم است که وام بگیرید و در اسرع وقت پس‌انداز کنید.

  • هزینه‌های زیاد

بسیاری از افراد کسب وکار رستوران را به دلیل درآمد بالای آن انتخاب می‌کنند اما تهیه اقلام منو هزینه بسیاری دارد و پیش‌بینی دقیق این هزینه‌ها، به خصوص در کوتاه‌مدت دشوار است.

  • درآمد نامشخص

فراموش نکنید که ممکن است در بعضی از روزهای سال کسب‌وکارتان دچار رکود شود و بدهی زیادی به بار بیاورید.

  • استرس و فشار شغلی

مدیر رستوران بودن کار سختی و پر از استرسی است. در حالی که به ترکیب خاصی از مهارت‌ها و ویژگی‌های شخصیتی نیاز دارد. ساعات طولانی همراه با مسئولیت‌های متعدد اغلب منجر به استرس و خستگی در بین مدیران رستوران می‌شود.  یادگیری مقابله با این اضطراب‌های مکرر به روشی سالم می‌تواند یکی از چالش‌برانگیزترین جنبه های این شغل باشد.

معایب شغل رستوران داری

مشکلات و چالش‌های شغل رستوران‌داری

شغل رستوران‌داری با تمام جذابیت‌ها و پتانسیل‌های درآمدی که دارد، با چالش‌ها و مشکلات متعددی همراه است. این حرفه نیازمند توجه دقیق به جزئیات و آمادگی برای مواجهه با مشکلات روزمره است. در ادامه، به بررسی برخی از مهم‌ترین چالش‌های این شغل خواهیم پرداخت.

1- رقبای بسیار

از آنجایی که رستوران مانند دسته‌های ملخ در حال رشد است، مشتریان اکنون گزینه‌های متنوعی برای انتخاب دارند. با توجه به رقابت زیاد، ضروری است که خود را از رقبایتان برجسته کنید. اغلب رستوران‌ها قبل از افتتاح رستوران فقط تحقیقات بازار را انجام می‌دهند و این همان جایی است که اشتباه می‌کنند. شما دائماً باید از روندهای جدید در بازار و رقابت‌های آینده که ممکن است تجارت شما را از بین ببرد آگاه باشید. انجام درست تحقیق به شما کمک می‌کند تا خلاقیت را به غذا و خدمات خود بیاورید و یک قدم جلوتر از رقیب خود بمانید.

2- هزینه‌های خارج از کنترل

هزینه‌های ثابت رستوران‌ها بسیار زیاد است. توصیه ما به تازه‌واردان این صنعت این است: قدم‌های کوچک بردارید. اگر تازه وارد این صنعت هستید و سرمایه کافی ندارید که به رستوران شما کمک کند تا حداقل 12 ماه سرپا بماند، توصیه می‌کنیم از کوچک شروع کنید. به جای اجاره یک مکان بزرگ در یک خیابان گران‌قیمت، با یک مکان معمولی شروع کنید. اگر منظقه خوبی مانند مناطق خرید یا مناطق دانشجویی ییدا کنید هرگز با کمبود مشتری مواجه نخواهید شد. به این ترتیب، در حالی که یک رستوران را اداره می‌کنید، نه تنها شروع به پس‌انداز پول برای سرمایه‌گذاری بزرگ بعدی خود در این صنعت خواهید کرد، بلکه تجربه زیادی نیز به دست خواهید آورد.

3- تغییر مداوم کارکنان

بیش از 60 درصد از صاحبان رستوران‌ها می‌گویند که استخدام کارکنان و حفظ آنها بزرگترین چالش آنها برای اداره رستوران است.

بسیاری از مالکان در تلاش برای راضی نگه داشتن کارکنان، دستمزد بیشتری می‌پردازند، اما به این استراتژی تکیه نکنید! اگر پول تنها چیزی باشد که یک کارمند را نگه می‌دارد، در نهایت کار را ترک می‌کند. روی ایجاد یک محیط کاری مثبت تمرکز کنید. یافتن مزایای غیر پولی، مانند ساعات کاری انعطاف پذیر برای دانشجویان یا ثبت‌نام سرآشپزها در دوره آموزش آشپزی حرفه‌ای. همچنین ارتباط آزاد بین کارکنان و مدیران حیاتی است. به طور منظم جلسات کارکنان برگزار کنید. و کارکنان را تشویق کنید تا پیشنهادات خود را ارائه دهند.

4- هزینه‌های سنگین حقوق کارکنان

نیروی کار یکی از هزینه های اصلی رستوران داران است. استفاده از کیوسک سفارش گیر که مشتریان می‌توانند از طریق آن سفارشات خود را ارسال کنند که ثبت و مستقیماً به آشپزخانه ارسال کنند علاوه بر افزایش دقت سفارش‌ها باعث کاهش هزینه نیروی کار شما نیز می‌شود که شما می‌توانید نیروی کار خود را به جای دریافت سفارش، برای کمک به انجام سریع کار تخصیص دهید.

5- مشکلات مربوط به زنجیره تامین

مدیریت یک کسب‌وکار بزرگ سخت است و برای به حداکثر رساندن هر کارایی به سال‌ها تجربه نیاز دارد. هر بخش از زنجیره باید به خوبی عمل کند تا اطمینان حاصل شود تاخیر یا مشکلات دیگری در طول تامین مواد به‌وجود نمی‌آید.

به طور کلی رستوران‌داری یک شغل پُرچالش است که برای موفقیت در آن نیاز به مهارت‌ها و استراتژی‌های خاصی دارد. یک سری فوت و فن ها به شما کمک می‌کنند در بازار رقابتی امروز ماندگار بماند. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین نکات و روش‌هایی که می‌توانند به بهبود عملکرد رستوران‌داری کمک کنند، خواهیم پرداخت.

3 فوت و فن شغل رستوران‌‌داری

برای مدیریت موفق رستوران خود به نکات زی ررتوجه کنید

1. بازاریابی اصولی

بسیاری از مالکان رستوران‌ها توجه کافی به بازاریابی ندارند و این یکی از مشکلات رایج در دنیای رستوران‌ها است.

اصول بازاریابی و فوت و فن رستوران داری

برخی از کارهایی که می‌توانید برای بازاریابی رستورانتان انجام دهید:

  • یک برنامه بازاریابی تهیه کنید. از یک برنامۀ کوچک شروع کنید و تا یک برنامه شش ماهه یا یک ساله کار کنید.
  • یک وب سایت راه‌اندازی کنید که روی دسکتاپ، تبلت و تلفن همراه عالی به نظر برسد.
  • در رسانه‌های اجتماعی و دیجیتال مارکتینگ حضور داشته باشید. (تولید محتوا برای اینستاگرام رستوران)
  • یک پایگاه داده ایمیل راه اندازی کنید.
  • یک برنامه برای افزایش وفاداری مشتری ایجاد کنید.
  • در بازاریابی خود خلاق باشید. بودجه شما هر چه باشد، راه های ارزانی برای بازاریابی رستوران شما وجود دارد.
  • برنامه‌های خاص و ویژه‌ای برای روز افتتاحیه رستوران خود در نظر داشته باشید.

2- انتخاب بهترین مکان برای رستوران

موقعیت مکانی رستوران شما نقش مهمی در بهبود کسب و کار شما دارد. مطمئن شوید که مکان رستوران شما حتی در ساعات غیر پرطرفدار شلوغ است همچنین هیچ رستوران محبوبی در نزدیکی فروشگاه شما وجود ندارد.

مکان و دکوراسیون رستوران

برای محیط رستوران خود نیز باید عوامل زیر را در نظر بگیرید.

  • چیدمان میزها یکی از نکات مهمی است که باید به آن توجه کنید. همه دوست دارند یک فضای بسته برای حفظ حریم خصوصی داشته باشند.
  • به نور و موسیقی در رستوران خود توجه کنید. نورپردازی باید با تم رستوران شما مطابقت داشته باشد.
  • مطمئن شوید که رستوران شما مرتب و تمیز است.
  • کاری کنید که مشتریان اطمینان حاصل کنند غذای سالمی می‌خورند. برای انجام این کار، آشپزخانه رستوران خود را با یک دیوار شیشه‌ای قابل مشاهده کنید. هنگام انجام این کار، باید اطمینان حاصل کنید که  آشپزخانه مانند سالن رستوران تمیز است. اگر نتوانستید فضای آشپزخانه خود را قابل مشاهده کنید، به مشتریان خود پیشنهاد دهید که از آشپزخانه شما بازدید کنند. این کار را به عنوان یک استراتژی بازاریابی انجام دهید که چگونه رستوران شما با مشتریان خود شفاف باشد.
  • اگر فضا و بودجه کافی دارید، یک فضای بازی کوچک برای کودکان ایجاد کنید.

انتخاب موسیقی مناسب می‌تواند تجربه دلنشین‌تری برای مشتریان ایجاد کند؛ برای آشنایی با بهترین آهنگ‌های رستوران به صفحه لینک شده مراجعه کنید.

3- انتخاب منوی حرفه‌ای 

فهرست اقلام منو نباید خیلی کم یا خیلی زیاد باشد. منوی دقیقی داشته باشید. این فهرست نباید باعث شود مشتریان در انتخاب غذا گیج شوند. به طور معمول، اکثر مشتریان به دنبال قیمت هستند و بر اساس آن تصمیم می‌گیرند. بنابراین، ابتدا مواردی را فهرست کنید که برای شما سودآور بوده و برای مشتری شما مقرون به صرفه است.

سخن آخر

مدیریت یک رستوران شامل مسئولیت‌های مختلفی است، از استخدام و اخراج کارکنان گرفته تا پیگیری فروش و حسابداری اولیه. به عنوان یک مدیر رستوران، این مسئولیت شماست که مطمئن شوید که کارها به خوبی پیش می‌رود. امیدواریم مطالعه این مقاله به شما در درک مسئولیت‌ها و چالش‌های این شغل کمک کرده باشد.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا