نرم‌افزار باران

8 گام تدوین بیزینس‌پلن کافی‌شاپ + دانلود فرم نمونه

اگر به فکر راه‌اندازی کافی‌شاپ هستید باید بدانید که طراحی و تهیه بیزینس‌پلن کافی‌شاپ نخستین کاری است که باید انجام دهید.

راحت بفروش! راحت‌تر حسابداری کن!, مثل آب خوردن درآمد کافی شاپت رو افزایش بده, 30 روز رایگان کنارتیم,شروع قیمت: 3/370/000 تومن
مدیریت کافی شاپ میتونه خیلی ساده تر باشه :)
دمو رایگان می‌خوای؟ فرم زیر رو پر کن👇

* ضرورت تکمیل

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

به بیزینس پلن خود به عنوان نقشه راه نگاه کنید؛ نقشه‌ای که تهیه آن آسان‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید! در این مقاله، به شما نشان خواهیم داد که چگونه مش‌شود یک بیزینس پلن کافی‌شاپ تدوین کرد.

بیزینس پلن کافی شاپ چیست؟

 

طرح کسب‌وکار کافی شاپ

 

طرح ‌کسب‌وکار کافی‌شاپ سندی است که توضیح می‌دهد ایده ‌کسب‌وکار شما چیست و چگونه موفق خواهد شد. این طرح به سوالاتی مانند هزینه راه‌اندازی، تجهیزات کافی‌شاپ، نحوه تامین بودجه و پیش‌بینی میزان درآمد کافی‌شاپ پاسخ می‌دهد. طرح ‌کسب‌وکار کافی‌شاپ شامل اطلاعاتی در مورد رقبای شما، بازار هدف و ساختار قیمت‌گذاری است.

بیزینس پلن‌ها بسته به اندازه و دامنه ‌کسب‌وکار از چند صفحه تا صدها صفحه متغیر است. برای یک ‌کسب‌وکار نسبتاً کوچک مانند کافی شاپ، بهتر است مختصر باشد و طرح را در 30 صفحه یا کمتر نگه دارید.

طرح ‌کسب‌وکار اولین گام برای تحقق رویای کافه‌داری شماست، پس با ترسیم چشم‌اندازی برای کافی‌شاپ آینده خود، زمانی را برای رویاپردازی اختصاص دهید. از کافه‌هایی که دوست دارید، تصاویری که دیده‌اید، فیلم‌ها یا کتاب‌های مورد علاقه‌تان، حتی سفرهایتان الهام بگیرید. سپس همه را یادداشت کنید.

به نمونه‌‌های طرح ‌کسب‌وکار صنعت خود نگاه کنید. نحوه مدیریت کافی‌شاپ و برنامه‌ریزی آنها برای ‌کسب‌وکارشان را مطالعه کنید و مطمئن شوید که کافه شما در مسیر درستی قرار دارد. از مالکان کافی‌شاپ‌ها کمک بگیرید. حتی اگر صاحبان مشاغل محلی رقیب آینده شما باشند، ممکن است مایل باشند تجربیات خود و چالش‌های کافی‌شاپ را با شما به اشتراک بگذارند.

طرح ‌کسب‌وکار شما به سرمایه‌گذاران بالقوه، بانکداران، شرکا و هر کس دیگری که به شما در باز کردن کافه شما کمک کند، نشان داده می‌شود. این طرح یک سند بسیار مهم است، بنابراین ارزش زمان و تلاش شما را برای تهیه آن دارد.

چرا بیزینس پلن کافی‌شاپ بنویسیم؟

بیزینس‌پلن کافی شاپ

بیزینس پلن ساده کافی‌شاپ به شما کمک می‌کند تا با پیروی از یک طرح استاندارد متشکل از یک سند واحد که به چندین بخش تقسیم شده است، ‌کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید.

نوع و سبک قهوه‌ای که در نظر دارید بفروشید، پایگاه مشتریانی که می‌خواهید جذب کنید و تجربه‌ای که می‌خواهید ارائه دهید، همگی به موفقیت کلی مفهوم کافی‌شاپ شما کمک می‌کنند و همه این عوامل با نوشتن بیزنس پلن روشن می‌شوند.

در ادامه مقاله بخش‌های اساسی که باید در بیزینس پلن خود در نظر بگیرید را ذکر می‌کنیم:

بخش‌های بیزینس‌پلن کافی‌شاپ

بخش 1: خلاصه اجرایی

وقتی یک خواننده طرح ‌کسب‌وکار شما را باز می‌کند، ابتدا خلاصه اجرایی را می‌بیند. این خلاصه یک دید کلی از تمام بخش‌‌های طرح ‌کسب‌وکار شما ارائه می‌دهد.

خلاصه اجرایی را اولین بخش بیزینس پلن خود قرار دهید، اما آخر آن را بنویسید. این بخش باید یک نمای کلی کوتاه، مختصر و خوش‌بینانه از کسب‌وکار شما ارائه دهد که توجه خواننده را به خود جلب کند و به آنها علاقهمند شود تا بیشتر در مورد آن بخواند. خلاصه اجرایی نباید بیش از دو صفحه باشد.

بخش 2: توضیحات کلی درباره صنعت قهوه و کافی‌شاپ شما

در این بخش یک نمای کلی از صنعت قهوه، رقبا، جایگاه خودتان در صنعت قهوه و آنچه که کسب‌وکار شما را منحصر به فرد می‌کند، ارائه دهید.

بخش 3: ساختار مالکیت

این بخش از طرح ‌کسب‌وکار شما شامل ساختار مالکیت ‌کسب‌وکار و کارکنان کافی‌شاپ شما خواهد بود. توضیح دهید که شما و شرکایتان چقدر تجربه دارید و چرا فرد (یا افراد) مناسبی برای وارد شدن به تجارت هستید.

به عنوان مثال

کافی جیک در ایالت تگزاس واقع است. این کسب‌وکار 100درصد متعلق به جک والدز و خوانیتا سانچز است:

  • جک والدز: 60 درصد سهام
  • خوانیتا سانچز: 40 درصد سهام

مالکان جک و خوانیتا به طور مشترک این کافی شاپ را مدیریت خواهند کرد و حداقل یکی از آنها همیشه در ساعات کاری حضور خواهد داشت. هر دو مالک آن تجربه مدیریت در صنعت خدمات غذایی دارند و باریستاهای آموزش دیده و با تجربه هستند.

بخش 4: تجزیه و تحلیل رقبا

بخش بعدی طرح ‌کسب‌وکار شما معمولاً تحلیل رقابتی نامیده می‌شود. این بخش توضیح می‌دهد که چگونه کافه شما با کافی‌شاپ‌‌های مشابه رقابت خواهد کرد – رستوران‌های اطراف، کافی‌شاپ‌ها و حتی مکان‌های تجمع عمومی مانند سالن‌های سینما همه رقبای شما هستند. بنابراین اکنون زمان آن است که در مورد رقبای احتمالی خود تحقیق کنید.

با درک استراتژی قیمت‌گذاری برای مشاغل مشابه، می‌دانید که برای رقابت در بازار خاص خود باید چقدر برای قهوه، کروسان، ساندویچ و هر چیز دیگری که می‌فروشید هزینه کنید. حواشی ناخالص (مقدار پولی که بر اساس آنچه می‌فروشید) برای کافه‌‌‌ها و کافی‌شاپ‌‌‌ها می‌تواند زیاد باشد، اما کافه‌‌های کوچک به دلیل هزینه بالای سربار، درآمدهای عملیاتی بسیار کمی دارند.

بااین‌حال، اگر برای تجزیه و تحلیل کامل رقابت خود وقت بگذارید، کافه شما شانس بیشتری برای موفقیت خواهد داشت. با نوشتن نحوه رقابت کافه شما با مشاغل مشابه، خواننده خود (و مهمتر از همه، خودتان) را متقاعد خواهید کرد که هدف شما از راه‌اندازی کافی‌شاپ واقع‌بینانه است.

بخش 5: طرح فروش و برنامه بازاریابی

برای اینکه کافه شما موفق شود، نیاز به جریان ثابت مشتری دارد. متأسفانه، جذب مشتری به سادگی «اگر آن را افتتاح کنید، آنها خواهند آمد» آسان نیست. در طرح ‌کسب‌وکار شما، مشتریان آینده شما به عنوان بازار هدف شما شناخته می‌شوند، تعداد مشتریان احتمالی اندازه بازار شما است و نحوه دستیابی به آنها برنامه بازاریابی شما است.

در طرح ‌کسب‌وکار کافه یا رستوران خود، بازار خود را انتخاب می‌کنید به عنوان مثال، اگر کافی‌شاپ یا کافه شما نزدیک به یک مدرسه ابتدایی است، بخشی از بازار ممکن است والدینی باشند که پس از گذاشتن فرزندان خود در مدرسه برای صرف قهوه به شما مراجعه می‌کنند. یا دانشجویانی که در کافی شاپ شما برای امتحانات می‌خوانند و اسپرسو می‌نوشند.

تجزیه و تحلیل بازار هدف

طرح بازاریابی شما می‌تواند بخشی از برنامه فروش شما باشد یا می‌تواند یک بخش جداگانه باشد. آیا هر روز صبح محصولات ویژه خود را در شبکه‌‌های اجتماعی تبلیغ می‌کنید؟ آیا برای تبلیغات ویژه با ‌کسب‌وکار محلی دیگری شریک خواهید شد؟ آیا از نرم‌افزار باشگاه مشتریان استفاده می‌کنید و برنامه‌های وفاداری ارائه می‌دهید یا از کارمندانتان می‌خواهید در روز تولد مشتریان وفادارتان یک فنجان قهوه رایگان به آن‌ها هدیه دهند

بخش 6: برنامه عملیاتی

در این بخش، اطلاعاتی در مورد تعداد کارکنان، تجهیزات، طراحی منوی کافی‌شاپ، لوازم مورد نیاز و منوی خود درج خواهید کرد. به هزینه‌‌های مستقیم اجاره، حقوق باریستا، موادی مانند تهیه دانه‌های قهوه فکر کنید. برای راحتی و نظم در کار می‌توانید از نرم‌افزار حسابداری کافی‌شاپ استفاده کنید

تقریباً هر چند وقت یک‌بار نیاز به سفارش مجدد مواد اولیه دارید. گاهی می‌توانید پول خود را پس انداز کنید (با خرید صندلی‌‌های دست دوم) و برای مورادی که مهم است، مانند دستگاه اسپرسوساز، خرج کنید.

بخش 7: برنامه‌ریزی مالی

اکنون شما آماده هستید تا یک برنامه مالی برای کافه خود تهیه کنید. این بخش معمولا زمان‌برترین و مهم‌ترین بخش طرح کسب‌وکار شما است، به‌ویژه برای وام‌دهندگان و سرمایه‌گذاران فرشته. این باید شامل یک نمای کلی از سرمایۀ لازم برای شروع، صورت سود و زیان، درآمد پیش بینی شده، ترازنامه و تجزیه و تحلیل سربه سر باشد.

سرمایه لازم برای شروع

احتمالا این ضرب المثل را شنیده‌اید که برای پول درآوردن نیاز به پول است. بیشتر مشاغل برای شروع به کار به بودجه اولیه نیاز دارند. ممکن است بوجه اولیه خود را از طرق دریافت وام، پس‌انداز، یا سرمایه جمعی تهیه کنید .مهم نیست که از کجا تامین مالی اولیه خود را پیدا می‌کنید، بیزینس پلن نحوه تامین مالی کافه شما و نحوه پوشش هزینه‌‌های راه اندازی ‌کسب‌وکار شما را مشخص می‌کند.

صورت سود و زیان

هنگامی که هزینه‌های راه‌اندازی، هزینه‌های عملیاتی، استراتژی قیمت‌گذاری و بازار هدف خود را می‌دانید، آماده هستید که تمام این اطلاعات را در یک صورت سود و زیان ارائه دهید. تمام هزینه‌های خود (عمدتاً هزینه‌های عملیاتی) و حجم فروش پیش‌بینی‌شده (مبلغی که هر ماه بر اساس استراتژی قیمت‌گذاری و تحقیقات بازار خود می‌فروشید) را در نظر بگیرید تا ثابت کنید که ‌کسب‌وکار کافه‌‌ی شما سود خواهد داشت. یک صورت درآمد ماهانه پیش‌بینی‌شده برای اولین سالی که کافه‌تان در آن فعالیت می‌کند، ایجاد کنید. چند نمونه از صورت‌‌های درآمد را بررسی کنید تا ببینید تحلیل نهایی شما چگونه خواهد بود.

پیش‌بینی درآمد آینده

بخش بزرگی از هدف نوشتن یک طرح تجاری برای کافه شما این است که درآمد مود انتظارتان کافه‌تان را در آینده مشخص کنید.

ترازنامه

ترازنامه دارایی‌ها، بدهی‌‌‌ها و حقوق صاحبان سهام ‌کسب‌وکار کافه شما را به تفصیل شرح می‌دهد. برای یک کافه کوچک، به اندازه صورت درآمد مهم نیست، اما به عنوان یک تصویر واقعی از سلامت مالی رستوران شما مفید است.

نقطه سر به سر

اکنون که نحوه سودآوری خود را به تفصیل توضیح داده‌اید و می‌دانید چقدر سرمایه نیاز دارید، می‌توانید تخمین بزنید که چقدر طول می‌کشد تا هزینه‌های کلی و درآمد کلی با هم برابر شوند و به این نقطه سربه سر می‌گویند.

بخش 8: ضمائم

بخش ضمائم حاوی اطلاعات دقیق مورد نیاز بخش‌های دیگر طرح است؛ مانند رزومه مالکان، کپی اسناد رهن و اجاره ملک، دحقیقات دقیق بازار و… 

دانلود رایگان بیزینس پلن کافی‌شاپ

در بخش پایانی این مقاله نمونه بیزینس پلن کافی‌شاپ را قرار داده‌ایم که می‌توانید برای تدوین بیزنس پلن کافی‌شاپ خود از آن الهام بگیرید.

نمونه بیزینس پلن کافی شاپ

جمع‌بندی

اگرچه تدوین یک طرح تجاری ممکن است پیچیده به نظر برسد، به یاد داشته باشید که این کار یک قدم مهم است که باید قبل از راه‌اندازی کافی‌شاپ‌تان بردارید. یک طرح تجاری متفکرانه به دیگران (و خودتان) ثابت می‌کند که کافه شما می‌تواند موفق باشد.

سوالات متداول

بیزینس پلن کافی شاپ چیست؟

بیزینس پلن کافی شاپ سندی است که توضیح می‌دهد ایده ‌کسب‌وکار شما چیست و چگونه موفق خواهد شد. این طرح به سوالاتی مانند هزینه راه‌اندازی، نحوه تامین بودجه و میزان درآمد مورد انتظار پاسخ می‌دهد. طرح ‌کسب‌وکار کافی‌شاپ شامل اطلاعاتی در مورد رقبای شما، بازار هدف و ساختار قیمت‌گذاری است.

هدف از تدوین بیزینس پلن کافی‌شاپ چیست؟

نوع و سبک قهوه‌ای که می‌خواهید بفروشید، پایگاه مشتریانی که می‌خواهید جذب کنید و تجربه‌ای که می‌خواهید ارائه دهید، همگی به موفقیت کلی مفهوم کافی‌شاپ شما کمک می‌کنند و همه این عوامل با نوشتن بیزنس پلن روشن می‌شوند.

بیزینس پلن کافی‌شاپ برای ارائه به چه کسانی تدوین می‌شود؟

طرح ‌کسب‌وکار شما می‌تواند به سرمایه‌گذاران بالقوه، بانکداران، شرکا و هر کس دیگری که به شما در باز کردن کافه شما کمک کند، نشان داده شود. این طرح یک سند بسیار مهم است، بنابراین ارزش زمان و تلاش شما را برای تهیه آن دارد.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا