مدیریت رستوران مستلزم انجام دادن وظایف مختلف به صورت همزمان است. نرم افزار رستوران، راهکار نرمافزاری است که جایگزین فرآیندهای فشرده و دستی مدیریت رستوران میشود و تمام قابلیتهای مورد نیاز برای اداره یک رستوران را دارد. یک نرم افزار رستورانی معمولا دارای قابلیتهای ثبت و صدور فاکتور، مدیریت مشتریان (CRM)، مدیریت موجودی، مدیریت میزها، گزارشگیری و تجزیهوتحلیل گزارشات است. انتخاب نرم افزار رستوران خوب یکی از مهمترین سرمایهگذاریها برای هر رستورانی است. ازآنجاکه بازار نرم افزار رستورانی مملو از نرم افزارهای مختلف است، صاحبان رستورانها نمیتوانند به راحتی نرم افزار موردنیازشان را انتخاب کنند. به همین دلیل در این مقاله شما را با نکات مهم راهنمای خرید نرم افزار رستوران آشنا میکنیم.
-
1.
راهنمای خرید نرم افزار رستوران: نکات و ویژگیهای مهم که قبل از خرید نرم افزار رستورانی باید در نظر بگیرید
- 1.1. ثبت اشتراک برای کاربران در سریعترین زمان
- 1.2. تعریف منو
- 1.3. ثبت اطلاعات مشتری
- 1.4. قابلیت اتصال به صندوق فروشگاهی
- 1.5. گزارش کامل پیک
- 1.6. مدیریت کارکنان
- 1.7. پیش بینی فروش
- 1.8. مدیریت موجودی
- 1.9. رابط کاربری جذاب و آسان
- 1.10. مدیریت میزهای رستوران
- 1.11. بررسی دارایی های ثابت
- 1.12. مدیریت رستوران از راه دور
- 1.13. قابلیت انعطاف پذیری
- 1.14. گزارشگیری جامع
- 1.15. تعین نوع فیش
- 1.16. امکان اتصال به ترازو
- 2. خرید نرم افزار حسابداری رستوران رایگان
* ضرورت تکمیل
راهنمای خرید نرم افزار رستوران: نکات و ویژگیهای مهم که قبل از خرید نرم افزار رستورانی باید در نظر بگیرید
هنگام خرید نرم افزار رستورانی نکات زیر را درنظر بگیرید:
-
ثبت اشتراک برای کاربران در سریعترین زمان
با نرم افزار رستورانی میتوانید به محض ثبت اطلاعات مشتری، برای وی کد اشتراک به صورت خودکار یا دستی تعیین کنید. با این ویژگی به محض تماس مشتری با رستوران، اطلاعات وی نمایش داده میشود و شما دیگر نیازی به گرفتن اطلاعات آدرس و… ندارید و میتوانید فرآیند سفارشگیری را با سرعت بیشتری انجام دهید.
-
تعریف منو
نرم افزار رستورانی قابلیت سازماندهی منوی فروش را فقط با چند کلیک دارد. شما میتوانید محصولاتتتان را گروهبندی کرده و منوی رستوران خود را به هر شکلی که میخواهید، سفارشیسازی کنید. سفارشیسازی منو باعث فرآیند فروش سریعتر و راحتتر میشود.
- تعیین نوع فیش
در رستورانها غذا به صورتهای مختلفی سرو میشود. یک نرم افزار رستورانی باید قابلیت انتخاب نوع فاکتور اعم از بیرونبر، میز آزاد و پیک را داشته باشد.
-
ثبت اطلاعات مشتری
با نرم افزار رستورانی میتوانید اطلاعات مشتریانتان شامل نام، آدرس، شماره تماس و… را ذخیره کنید و از این اطلاعات برای کمپینهای بازاریابی رستوران و ارسال پیامکهای تبلیغاتی استفاده کنید. بدین طریق میتوانید پایگاه مشتریانتان را افزایش دهید.
-
قابلیت اتصال به صندوق فروشگاهی
صندوق فروشگاهی مجموعهای از سخت افزارها و نرم افزارها است که به صورت یکپارچه با یکدیگر کار میکنند. نرم افزار رستورانی باید بتواند به صندوق فروشگاهی متصل شود و قابلیت استفاده به صورت لمسی و بدون نیاز به صفحه کلید را داشته باشد.
-
گزارش کامل پیک
ویژگی گزارشگیری کامل پیک به شما این امکان را میدهد تا از تعداد سرویس، آخرین سرویس، کارکرد پیک، جمع مبالغ دریافتی و… اطلاعات کاملی دریافت کنید و بر عملکرد هریک از پیکها نظارت کنید.
-
مدیریت کارکنان
نرم افزار رستورانی به شما این امکان را میدهند که ساعات کاری، میزان فروش و عملکرد کارکنان را در طی شیفتهایشان بررسی کنید. همچنین شما میتوانید دسترسی کاربران به قسمتهای مختلف نرم افزار را محدود کنید.
-
پیش بینی فروش
نرم افزار حسابداری رستوران از دادههای عملکرد فصلی و اخیر شما برای پیشبینی فروش آینده استفاده میکند. پیشبینی فروش به شما این امکان را میدهد که موجودی انبار را کنترل کنید، بدانید چه مواداولیهای را برای ماه آینده سفارش دهید و چند کارمند باید برای یک شیفت داشته باشید.
مطالعه کنید: هزینه راه اندازی رستوران
-
مدیریت موجودی
با یک نرم افزار رستورانی میتوانید موجودی رستوران خود را به خوبی مدیریت کنید. به دنبال نرم افزاری باشید که موجودی کالا را بر اساس سفارشها ردیابی کند. ویژگی هشدار موجودی در نرم افزارهای رستورانی به کارکنان در صورت تمام شدن یک کالا به منظور خرید موجودی اطلاع میدهد.
-
رابط کاربری جذاب و آسان
یک نرم افزار حسابداری رستورانی خوب باید رابط کاربرپسند و جذابی داشته باشد. یک نرم افزار رستورانی با کاربری آسان به زمان کمتری برای آموزش کارکنان نیاز دارد. در ادامه همراه باشید تا نکات مهم راهنمای خرید نرم افزار رستوران بخوانید.
-
مدیریت میزهای رستوران
یک نرم افزار رستورانی کارآمد قابلیت رزرو میز رستوران را ارائه میدهد و سفارشات را بر اساس میز رزرو میکند. مدیریت رزرو شامل ثبت زمان رزرو، مدت رزرو، تعداد نفرات و… است.
-
بررسی دارایی های ثابت
یک نرم افزار حسابداری رستوران معتبر باید قابلیت محاسبه مواردی مانند سوابق هزینه، استهلاک و مخارج رستوران و تهیه گزارش دقیقی از وضعیت داراییهای ثابت را داشته باشد تا شما از آخرین وضعیت دارایی ثابت رستورانتان آگاهی داشته باشید.
-
مدیریت رستوران از راه دور
با استفاده از این ویژگی، مدیران میتوانند در هر ساعتی از شبانه روز وضعیت کارکنان را پیگیری کرده و از قسمتهای مختلف نرم افزار گزارش تهیه کنند. این ویژگی امکان مدیریت رستوران از هرجایی را ممکن میسازد.
-
قابلیت انعطاف پذیری
تعیین میزان سفارشیسازی نرم افزار و همچنین محدودیتهای نسبی آن، یکی از ملاحظات مهمی است که برای خرید نرم افزار رستورانی باید در نظر بگیرید. نرم افزار مدنظر شما باید قابلیت انعطافپذیری و همگام شدن با نیازهای خاص رستوران شما را داشته باشد.
-
گزارشگیری جامع
آیا میخواهید بدانید کدامیک از گارسونهایتان بهترین عملکرد را دارند؟ آیا از اقلام پرفروش خود مطلع هستید؟ بررسی فروش (بر اساس اقلام، ساعت و غیره)، هزینههای غذا و هزینههای نیروی کار تنها تعدادی از معیارهایی هستند که یک نرم افزار رستوران خوب باید بتواند آنها را ردیابی کند. یک نرم افزار رستورانی خوب به شما، گزارشات تجزیهوتحلیلی جامعی درباره عملکرد کسبوکارتان ارائه میدهد.
-
تعین نوع فیش
یکی از ویژگیهای مهم هر سیستم حسابداری، قابلیت تعیین نوع فیش به صورتهای مختلف بیرون بر، سالن و یپک است. این ویژگی به شما کمک میکند در صورتی که سفارشات سالن است شماره میز را روی فیش ثبت کرده و در صورتی که سفارش مشتری پیک است، نام پیک را روی فیش خود ثبت کنید. قابلیت فوق به مدیریت فیشهیا رستوران کمک میکند.
-
امکان اتصال به ترازو
این ویژگی برای رستورانهایی کاربرد دارد که غذاها به صورت وزِنی در آن فروخته میشود. نرم افزار رستورانی به ترازوی توزین متصل میشود و پس از محاسبه وزن، قیمت غذا را نمایش میدهد. این ویژگی دریافت مستقیم وزن از ترازو باعث افزایش سرعت ثبت فاکتور شده و از خطای سهوی کاربر نیز جلوگیری میکند.
خرید نرم افزار حسابداری رستوران رایگان
یکی از نکات مهمی که برای خرید نرمافزار حسابداری باید درنظر بگیرید، این است که نرمافزار انتخابی شما حتما نسخه رایگان داشته باشد. بدین ترتیب شما میتوانید پیش از خرید نرمافزار با رابط کاربری آن آشنا شوید و متوجه میشوید که آیا نرمافزار مناسب کسبوکار شما است یا خیر. نرم افزار رستوران رایگان، باران دارای ویژگیهای جامع مخصوص صنف رستوران است. گروه نرم افزاری باران به منظور حمایت از کسبوکارهای کوچک نرمافزار خود را به صورت رایگان در اختیار این صنف قرار داده است و شما میتوانید با آن تمام کارهای مربوط به ثبت سفارشات و صدور فاکتور را انجام دهید. این نرمافزار کاربری بسیار سادهای دارد و برای کار با آن نیاز به دانش حسابداری خاصی ندارید.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم تا شما را راهنمای خرید نرم افزار رستوران آشنا کنیم در پایان تأکید میکنیم که انتخاب بهترین نرم افزار رستورانی، تأثیر زیادی بر موفقیت رستوران شما میگذارد. شما میتوانید با در نظر گرفتن نکاتی که در این مقاله بیان شد و بسته به نیازهای کسبوکارتان، نرم افزار مناسب را انتخاب کنید. در میان تعداد بیشمار نرم افزارهای رستورانی موجود در بازار، نرم افزار رستورانی باران به دلیل رابط بصری و ساده، ویژگیهای گسترده و پشتیبانی قوی توانسته رضایت مشتریان را کسب کند. این نرم افزار راهحل خوبی برای رستورانهایی است که به دنبال سادهسازی عملیات خود و رشد کسبوکارشان هستند.