8 گام مهم بیزینس پلن رستوران + دانلود فرم نمونه

آیا تصمیم به راه‌اندازی رستوران گرفته‌اید؟ آیا این رویایی بوده است که سال‌ها به انجام آن فکر کرده‌اید و در نهایت در موقعیتی هستید که آن را محقق کنید؟

صرف نظر از این‌که چقدر زمان صرف ایده‌پردازی و تحقیق در این صنعت کرده‌اید، بدون برنامه‌ریزی دقیق، رستوران شما محکوم به شکست است.

راحت بفروش! راحت‌تر حسابداری کن!, مثل آب خوردن درآمد رستورانت رو افزایش بده, 30 روز رایگان کنارتیم,شروع قیمت: 3/370/000 تومن
مدیریت رستوران میتونه خیلی ساده تر باشه :)
دمو رایگان می‌خوای؟ فرم زیر رو پر کن👇

* ضرورت تکمیل

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
مدیران یک رستوران در حال بررسی بیزینس پلن رستوران

اینجاست که اهمیت بیزینس پلن رستوران یا همان طرح کسب‌وکار رستوران مطرح می‌شود. بیزینس پلن رستوران چارچوبی است که شما را راهنمایی می‌کند تا عناصر مدیریت و عملیات رستوران خود را برنامه‌ریزی و پیش بینی کنید. از طراحی منو، مکان، امور مالی و حسابداری رستوران، آموزش کارکنان و بسیاری موارد دیگر. مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند که بدانید چگونه طرح کسب‌وکار رستوران خود را طراحی کنید.

چرا بیزینس پلن رستوران مهم است؟

بسیاری از رستوران‌داران جدید نمی‌توانند یک بیزینس پلن رستوران سنجیده تهیه کنند، زیرا این فرآیند کمی دشوار و زمان‌بر است. اما بدون یک بیزینس پلن رستوران مناسب، گویی بدون هدف در تاریکی عکس می‌گیرید. بعید است که بتوانید بدون برنامه‌ریزی دقیق، سرمایه‌گذاری مناسبی برای کمک به بودجه رستوران خود جذب کنید. و حتی اگر این کار را انجام دهید، فقدان برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌ها رستوران شما را در معرض شکست قرار می‌دهد.

بیزینس پلن رستوران شما طرحی است که نحوه برنامه‌ریزی شما برای کسب سود از کسب‌وکارتان و همچنین مکان رستوران شما در بازار اشباع شده و نحوه برنامه‌ریزی شما برای موفقیت را نشان می‌دهد.

چگونه باید بیزینس پلن رستوران تدوین کنیم؟

یک بیزینس پلن خوب از رستورانی به رستوران دیگر متفاوت است و عواملی مانند سبک رستوران، بازار هدف، مکان و غیره را در نظر می‌گیرد. اگر در راه‌‌اندازی رستوران تازه کار هستید، تدوین یک طرح تجاری می‌تواند دلهره‌آور باشد. برای کمک به شما برای شروع، ما عناصر کلیدی طرح کسب‌وکار رستوران را در ادامه ذکر می‌کنیم.

بسته به اینکه طرح کسب‌وکار خود را به چه کسی ارائه می‌دهید، می‌توانید ترتیب بخش‌ها را تغییر دهید تا اولویت شما را نشان دهد.

نمونه نقشه راه افتتاح رستوران

در ادامه بخش‌های اصلی بیزینس پلن رستوران آورده شده است:

1. خلاصه اجرایی

هر بیزینس پلن رستوران همیشه باید با یک خلاصه اجرایی شروع شود. یک خلاصه اجرایی نه تنها به عنوان مقدمه طرح کسب‌وکار شما عمل می‌کند، بلکه خلاصه‌ای از کل ایده است.

هدف اصلی یک خلاصه اجرایی این است که خواننده (اغلب یک سرمایه گذار) را به ادامۀ بیزینس پلن شما بکشاند.

خلاصه اجرایی برای کسانی که به دنبال جذب سرمایه‌گذاران برای تامین مالی پروژه‌هایشان هستند ضروری است. به جای اینکه مجبور باشند کل بیزینس پلن رستوران را بررسی کنند تا همه اطلاعات را به دست آورند، در عوض فقط می‌توانند خلاصه اجرایی را بررسی کنند.

 فرم بیزینس پلن رستوران

2. توضیحات رستوران

در این بخش رستورانتان را به طور کامل معرفی می‌کنید. این بخش را با نام رستورانی که باز می‌کنید همراه با موقعیت مکانی، مشتریان و سایر اطلاعات مرتبط شروع کنید. همچنین جزئیات مالک و شرح مختصری از تجربه آنها را درج کنید.

قسمت دوم شرح رستوران باید جایگاه قانونی رستوران را برجسته کند و اهداف کوتاه و بلندمدت رستوران را مشخص کند. یک مطالعه مختصر از بازار ارائه دهید که نشان می‌دهد روندهای صنعت غذای منطقه‌ای را درک می‌کنید و اینکه چرا رستوران در این بازار موفق خواهد شد.

در این قسمت باید به سوالات زیر پاسخ دهید:

ما چه کسی هستیم: خود و شرکای خود را معرفی کنید.

آنچه می فروشیم (و به چه کسی): مفهوم و بخش مشتری هدف

کجا: اگر قبلاً مکان را انتخاب کرده اید، این اطلاعات را نشان دهید. در غیر این صورت، توضیح مختصری در مورد مکان‌های هدف ارائه دهید.

زمان: جدول زمانی طرح، از ساخت تا پیش از افتتاح تا افتتاحیه رستوران.

چرا: هدف، امیدها و رویاهای شما برای آینده. آیا مستقل هستید یا قصد بازگشایی یک کسب‌وکار فرانچایزینگ دارید؟

3. ساختار مالکیت

این بخش باید به طور کامل تیم مدیریت رستوران و کارکنان را معرفی کنید سرمایه‌گذاران از شما انتظار ندارند که در این مرحله کل تیم خود را انتخاب کنید، اما حداقل باید چند نفر در لیست شما حضور داشته باشند.

4. تجزیه‌وتحلیل رقبا و بازار هدف

بازار هدف شما چیست؟ رستوران شما به چه قشری سرویس می‌دهد؟ این بخش قصد دارد بازار هدف شما را برای سرمایه‌گذاران توضیح دهد و اینکه چرا فکر می‌کنید مشتریان رستوران شما را انتخاب می‌کنند.

در مورد رقبای خود تحقیق کنید. چه رستوران‌هایی قبلاً در این منطقه مشتری داشته‌اند؟ به همه چیز از قیمت‌ها، ساعات کاری و طراحی منوی رستوران گرفته تا دکوراسیون رستوران توجه داشته باشید. سپس به سرمایه گذاران خود توضیح دهید که چه عاملی رستوران شما را متفاوت می‌کند.

5. برنامه ریزی عملیاتی

در این بخش اطلاعات تمامی موارد از خرید نرم‌افزار رستورانی تا تجهیزات و لوازم مورد نیاز را ذکر می کنید.

مهم‌ترین عنصر برای راه‌اندازی رستوران شما منو است. بدون آن، رستوران شما چیزی برای سرو کردن ندارد. در این مرحله، احتمالاً نسخه نهایی ندارید، اما برای یک طرح تجاری رستوران، حداقل باید سعی کنید یک نمونه ازمایشی داشته باشید.

لوگوی رستوران خود را به منوی آزمایشی اضافه کنید. اگر برای طراحی منوی رستوران خود مشکل دارید یا نمی خواهید به طراح پول پرداخت کنید، منابع آنلاین زیادی برای کمک به شما وجود دارد.

جزء اصلی منوی آزمایشی شما باید قیمت‌گذاری باشد. قیمت‌های شما باید منعکس‌کننده تحلیل هزینه‌ای باشد که برای سرمایه‌گذاران انجام داده‌اید. این مورد به آنها درک بهتری از قیمت هدف رستوران شما می‌دهد. خیلی زود متوجه می‌شود که مهندسی منو چقدر می‌تواند مهم باشد، حتی در اوایل شروع کسب و کارتان.

مکانی که در نهایت برای رستوران خود انتخاب می‌کنید قطعا باید مطابق با بازار هدف شما باشد. در این مرحله، ممکن است مکان دقیقی در نظر نگرفته باشید، اما باید چند مورد را برای انتخاب داشته باشید.

هنگامی که مکان‌‌های احتمالی را برای سرمایه‌‎گذاران خود توصیف می‌کنید، لازم است تا حد امکان اطلاعات بیشتری را در مورد هر یک و اینکه چرا برای رستوران شما عالی است، درج کنید. همه چیز را از متراژ مربع گرفته تا جمعیت شناسی معمولی را ذکر کنید.

6. برنامه بازاریابی

بخش بازاریابی و تبلیغات باید به جزئیات در مورد نحوه برنامه‌ریزی برای بازاریابی رستوران خود قبل و بعد از افتتاحیه بپردازد.

سرمایه‌گذاران شما می‌خواهند بدانند که چگونه می‌خواهید رستوران خود را بازاریابی کنید. کمپین‌‌های بازاریابی شما چه تفاوتی با کمپین‌های رقبا خواهد داشت؟ چگونه برای تضمین بازار هدف خود برنامه‌ریزی می‌کنید؟ چه نوع پیشنهادهایی به مشتریان خود ارائه خواهید کرد؟ مطمئن شوید که همه چیز را فهرست کنید.

7. تحلیل مالی

مهم‌ترین بخش طرح تجاری رستوران شما، بخش مالی است. با توجه به اهمیت آن، توصیه می‌کنیم برای این کار از یک شخص حرفه‌ای و کاربلد کمک بگیرید. استخدام حسابدار آموزش‌دیده نه تنها به شما کمک می‌کند تا تخمین‌‌های مالی خود را دقیق کنید، بلکه بینشی واقع‌بینانه برای راه‌اندازی رستوران به شما می‌دهد.

باید اطلاعاتی را آماده کنید تا این مرحله را برای حسابدار آسان‌تر کنید. او می‌خواهد بداند رستوران شما چند صندلی دارد، و برای چند مشتری در روز برنامه‌ریزی کرده‌اید. علاوه بر این، انجام محاسبات هزینه آماده‌سازی آیتم‌‌های مختلف منو می‌تواند به برآورد درآمد رستوران شما کمک کند.

8: ضمائم

بخش ضمیمه ها حاوی اطلاعات دقیق مورد نیاز بخش‌های دیگر طرح است.

  • تحقیقات دقیق بازار و تجزیه و تحلیل رقبا
  • رزومه مالکان و کارمندان کلیدی
  • اطلاعات در مورد صنعت شما
  • اطلاعات مربوط به محصولات/خدمات شما
  • نقشه ملک
  • کپی اسناد رهن، اجاره
  • بروشورهای بازاریابی و سایر مواد

دانلود رایگان بیزینس پلن رستوران

در بخش پایانی این مقاله نمونه بیزینس پلن رستوران را قرار داده‌ایم که می‌توانید برای تدوین بیزنس پلن رستوران خود از آن الهام بگیرید.

نمونه بیزینس پلن رستوران

سوالات متداول

بیزینس پلن رستوران چیست؟

بیزینس پلن رستوران شما طرحی است که نحوه برنامه‌ریزی شما برای کسب سود از کسب‌وکارتان و همچنین مکان رستوران شما در بازار اشباع شده و نحوه برنامه‌ریزی شما برای موفقیت را نشان می‌دهد.

بیزینس پلن رستوران شامل چه مواردی می‌شود؟

طرح کسب و کار رستوران شما را برای برنامه‌ریزی و پیش‌بینی مدیریت و عملیات رستوران راهنمایی می‌کند. از طراحی منو، مکان رستوران، امور مالی، آموزش کارمندان و بسیاری موارد دیگر،همچنین به توسعه ایده های رستوران شما کمک می‌کند.

سه هدف اصلی بیزینس پلن رستوران چیست؟
3 هدف مهم تدوین بیزینس پلن رستوران عبارتند از: 1) تدوین یک استراتژی موثر برای توسعه رستوران 2) تعیین نیازهای مالی آینده شما 3) جذب سرمایه گذاران

نوشته‌های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا