نرم‌افزار باران

حاشیه سود سوپرمارکت

آیا علاقه مند به راه‌اندازی سوپرمارکت هستید؛ اما نمی‌دانید حاشیه سود سوپرمارکت چقدر است؟

احتمالا شنیده باشید که خواربارفروشی‌ها و سوپرمارکت‌ها حاشیه سود خوبی دارند. مطمئناً، خواربارفروشی‌های بزرگ و زنجیره‌ای حاشیه سود بیشتری دارند، این فروشگاه‌ها با فروش تعداد زیادی اقلام در شعبه‌های مختلف درآمد کسب می‌کنند. فروشگاه‌های مواد غذایی کوچکتر از طریق مدیریت هوشمند موجودی، خدمات عالی به مشتریان و مدیریت فروشگاه هوشمندانه می‌توانند حاشیه سود بیشتری کسب می‌کنند.

حاشیه سود سوپر مارکت

حاشیه سود چیست؟

حاشیه سود چه برای یک سوپرمارکت یا هر تجارت دیگری برابر است با کسرِ قیمت فروش یک کالا از میزان هزینه یک فروشگاه برای ساخت یا خرید آن کالا. البته به عنوان مالک یک سوپرمارکت به احتمال زیاد محصولات خود را نمی سازید. آنها را از تولید کنندگان یا فروشندگان خریداری می‌کنید. حاشیه سود خالص با کم کردن تمام هزینه‌ها، از جمله هزینه‌های عملیاتی و مالیات، از درآمد محاسبه می‌شود.

نحوه محاسبه حاشیه سود سوپرمارکت

قبل از تعیین حاشیه سود، سود ناخالص خود را تعیین کنید.

حاشیه سود ناخالص = (حاصل تفریق درآمد از COGS) / درآمد

COGS مخفف عبارت Cost of Goods Sold است. COGS عبارت است از تمام هزینه‌های مستقیم مربوط به تولید یک محصول شامل هزینه‌های مواد اولیه، هزینه‌های نیروی کار مستقیم و هزینه‌های تجهیزات مستقیم مورد استفاده برای تولید محصول

حاشیه سود خالص

حاشیه سود خالص یکی از مهم ترین شاخص‌های سلامت فروشگاه شما است. این نشان می‌دهد که آیا کسب و کار شما سود کافی ایجاد می‌کند و آیا هزینه‌های عملیاتی و سربار را به خوبی مدیریت می‌کنید.

حاشیه سود خالص نیز به صورت درصد نمایش داده می‌شود. قبل از محاسبه حاشیه سود خالص، درآمد خالص را تعیین کنید.

درآمد خالص = تفریق درآمد از میزان کل هزینه ها = درآمد – کل هزینه ها

درآمد خالص برابر است با تفریق درآمد شما از هزینه کالاهای فروخته شده و سایر مخارج مانند کارکنان، هزینه‌های اداری، بهره و مالیات است.

حاشیه سود خالص میزان درآمد شما را به عنوان درصدی از درآمدهای دریافتی اندازه گیری می‌کند.

حاشیه سود خالص = تقسیم سود خالص بر درآمد ضرب در 100 = (سود خالص / درآمد) * 100

درآمد سوپرمارکت چقدره؟

برخی از سوپرمارکت‌ها بالای 10 میلیون تومان در روز و برخی دیگر ممکن است کمتر از 3 میلیون تومان در روز فروش داشته باشند. با این توصیف متوسط مجموع درآمد ماهانه سوپرمارکت حدود 200 میلیون تومان خواهد بود.

چه عواملی باعث افزایش سود سوپر مارکت می‌شود؟

درآمد سوپرمارکت تحت تاثیر عوامل متعددی متغیر بوده و هر فروشنده‌ای، ممکن است روشی متفاوت برای فروش محصولات خود داشته باشد. مثلا یک فروشنده ممکن است با فروش نسیه سود بیشتری کسب کند، در حالی که فروشنده دیگر فقط فروش نقدی داشته باشد. اما اصلی ترین عوامل موثر بر درآمد یک سوپرمارکت موقعیت مکانی، تنوع اجناس، فروش اینترنتی است. امروزه فروشگاه‌های خواربارفروشی آنلاین به همان اندازه سوپر مارکت‌های فیزیکی سودآور شده‌اند.

سوپرمارکت‌ها سود خود را  در حجم به دست می‌آورند. برخی کالاها ممکن است سود زیادی نداشته باشند، اما فقط برخی خریداران یک کالا خریداری می‌کنند. هرچه مشتریان کالای زیادی خریداری ‌کنند، سوپرمارکت‌ها سود بیشتری کسب می‌آورند.

به اعتقاد سوپرمارکت داران فروش مایحتاج و کالاهای ضروری سود زیادی ندارد. اجناس داخلی سود کمی دارد، در بهترین حالت سود مواد غذایی مانند لبنات و بستنی بین 25 تا 30 درصد است.

بیشترین سود سوپرمارکت‌ها روی اجناس خارجی است که در محلات پردرآمدتر و جایی که قدرت خرید مردم بالا باشد، فروش بیشتر خواهد بود. همچنین غلات، ماکارونی و سایر محصولات بسته بندی شده و کنسروی نیز سود بیشتری دارند

به طور متوسط سود ماهانه سوپرمارکت حدود 15درصد است. در محلاتی با سطح درآمد متوسط این سود بین 15 تا 20درصد بوده و در محلاتی که وضع درآمدی افراد بهتر است، این رقم به 25 تا 30درصد نیز می‌رسد.

جمع‌بندی

حاشیه سود رستوران و فروشگاه های مواد غذایی به لیست تقریباً پایان ناپذیری از متغیرها بستگی دارد. یکی از راه های افزایش حاشیه سود استفاده از تخفیف برای خریدهای بیشتر از میانگین خرید است. مشخص است که برای مشتریان، قیمت نسبی بسیار مهمتر از قیمت مطلق یا اسمی است. این بدان معناست که اگر برای دریافت یک تخفیف خوب، مجبور به خرید بیشتر از همان محصول شوند، از این کار بدشان نمی آید، بنابراین حاضرند پول بیشتری خرج کنند.

سوالات متداول

سود سوپر مارکت چقدر است؟

سود سوپرمارکت‌ها به طور متوسط حدود 15 تا 30 درصد است.

پرسودترین اجناس سوپر مارکت چیست؟

بیشترین سود سوپرمارکت‌ها روی اجناس خارجی است که در محلات پردرآمدتر و جایی که قدرت خرید مردم بالا باشد، فروش بیشتر خواهد بود. همچنین غلات، ماکارونی و سایر محصولات بسته بندی شده و کنسروی نیز سود بیشتری دارند.

فرمول محاسبه حاشیه سود خالص چیست؟

حاشیه سود خالص = تقسیم سود خالص بر درآمد ضرب در 100

نوشته‌های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا