اصطلاحات کارکنان کافه | آشنایی با 22 نقش در کافه

یافتن کارکنان مناسب برای مسئولیت‌های مختلف در رستوران، اغلب کار دشواری است. هر نقشی وطایف مختلفی دارد؛ به همین دلیل باید حتما آنها را  به افراد مناسب واگذار کنید. بسیاری از صاحبان رستوران‌ها با اصطلاحات کارکنان کافه آشنا نیستند و تفاوت بین سرآشپز و مدیر آشپزخانه را نمی‌دانند و تعجب می‌کنند که چرا کسب‌وکار آنها خوب پیش نمی‌رود. اطلاع از نقش‌های مختلف کارکنان کافی شاپ به شما کمک می‌کند افراد مناسب را پیدا کنید. در این مقاله شما را با انواع پرسنل کافه آشنا می‌کنیم.

1. مدیر کافه (Cafe Manager)

مسئول نظارت بر تمامی امور کافه از جمله مدیریت پرسنل، مدیریت مالی، حسابداری کافی شاپ، نظارت بر کیفیت خدمات و محصولات و همچنین بازاریابی را برعهده دارد.

تصویر مدیر کافه در حال صحبت با حسابدار

2. حسابدار (accountant)

برخی از رستوران‌ها و کافی شاپ‌های بزرگ مدیریت امر مالی خود را به حسابدار می‌سپرند. وظایف حسابدار کار با نرم افزار حسابداری کافی شاپ، محاسبه میزان حقوق و دستمزد کارکنان کافه و مالیات بر حقوق است.

3. سرآشپز اجرایی (Executive Chef)

این فرد بر تمام فرآیندهای پخت‌وپز (از آماده‌سازی تا نحوه سرو) نظارت می‌کند.

سرآشپز اجرایی مرد در یک رستوران

4. آشپز سوس (Sous Chef)

اگر سرآشپز اجرایی یک روز مرخصی بگیرد، این آشپز سوس است که مسئولیت آشپزخانه را بر عهده می‌گیرد. آشپز سوس باید با تجربه و مهارتی مشابه با سرآشپز اجرایی داشته باشد.

5 . آشپز  (Chef)

مسئول تهیه و پخت غذاها و گاهی دسرها است، خصوصاً در کافه‌هایی که منوی غذا دارند.

آشپز رستوران در حال تهیه یک نوع ساندویچ رولی

6. کمک آشپز (Cook)

این فرد مسئول کمک به آشپز در تهیه و آماده‌سازی غذاها است.

کمک آشپز در حال آامده سازی شیرینی خامه ای، اصطلاحات کارکنان کافی شاپ

7. مدیر آشپزخانه (Kitchen Manager)

این فرد بر فرآیندهای استخدام و اخراج پرسنل، مدیریت و بهینه‌سازی فرآیندهای آشپزخانه، مدیریت موجودی و غیره متمرکز است.

سرآشپز در حال صحبت با مدیر آشپزخانه

8. گارسون/ویتر (Waiter)

مسئول پذیرایی از مشتری‌ها، گرفتن سفارش، و سرو غذا و نوشیدنی‌ها است.

ویتر در حال سرو غذا

9. ویترس (Waitress)

گارسون زن است که وظیفه دریافت سفارشات مشتریان را برعهده دارد.

ویترس در حال ثبت سفارشات مشتریان

10. هاستس (Hostess) یا میزبان

میزبان مسئول اولین برداشت مشتری از رستوران و خدمات شما است. فردی است که مسئول استقبال از مشتری‌ها در ورودی رستوران کافه یا مکان مشابه است. وظیفه اصلی هاستس، خوشامدگویی به مهمان‌ها، مدیریت صف‌های انتظار و هدایت آنها به میزها است. این شغل در بسیاری از رستوران‌ها و مکان‌های خدماتی وجود دارد که مشتریان نیاز به رزرواسیون یا نظارت بر ظرفیت دارند.  افراد استخدام شده در این سمت وظیفه پاسخگویی تلفنی و رزرواسیون را نیز بر عهده دارند.

تصویر هاستس یک رستوران

تفاوت هاستس با گارسون

در حالی که گارسون‌ها (Waiters) مسئول گرفتن سفارشات و سرو غذا و نوشیدنی به مشتری‌ها هستند، هاستس‌ها بیشتر روی فرآیند پذیرش و ورود مشتری‌ها به رستوران یا کافه تمرکز دارند و وظیفه‌شان ارائه خدمات پیش از سرو غذا است. هاستس‌ها معمولاً در رستوران‌های شیک، کافه‌ها، هتل‌ها و مکان‌های خدماتی با ظرفیت بالاتر و تعداد زیاد مشتری، نقش کلیدی دارند و می‌توانند تأثیر زیادی بر اولین برداشت مشتری‌ها از تجربه خود در آن مکان بگذارند.

11. متردی (Maître d’)/متردی دام (Maître d’hôtel)

شاید این اصطلاح در بین اصطلاحات کارکنان کافه برایتان کمتر آشنا باشد. متردی درواقع یک نقش مدیریتی در رستوران‌ها، هتل‌ها و مکان‌های خدماتی است که مسئول هماهنگی و نظارت بر بخش پذیرایی و سرویس‌دهی به مهمان‌ها است. این عنوان به معنی «رئیس سالن» یا «مدیر هتل» است و فردی که در این نقش قرار دارد، مسئولیت‌های گسترده‌ای در زمینه مدیریت تیم گارسون‌ها، تعامل با مشتری‌ها و حفظ کیفیت خدمات بر عهده دارد.

تفاوت متردی با هاستس و گارسون:

  • هاستس بیشتر مسئول خوش‌آمدگویی و هدایت مهمان‌ها به میز است، در حالی که متردی نظارت کلی بر بخش پذیرایی و کیفیت سرویس‌دهی را بر عهده دارد.
  • گارسون‌ها بیشتر به طور مستقیم مسئول گرفتن سفارشات و سرو غذا به مشتری‌ها هستند، در حالی که متردی وظیفه هماهنگی و نظارت بر عملکرد گارسون‌ها را دارد.

متردی زن در یک رستوران

متردی نقشی حیاتی در ایجاد تجربه‌ای مثبت برای مشتری‌ها و حفظ استانداردهای خدمات در رستوران‌ها یا هتل‌ها دارد. او باید توانایی‌های ارتباطی و مدیریتی قوی داشته باشد و در تعامل با تیم خود و مشتری‌ها همیشه حرفه‌ای باشد.

12. صندوقدار (Cashier)

مسئولیت دریافت سفارشات مشتریان، دریافت هزینه  و مدیریت صندوق و نرم افزار کافی شاپ را برعهده دارد. برای آشنایی بیشتر با این شغل به مقاله راهنمای جامع شغل صندوق داری مراجعه کنید.

صندوقدار یک رستوران در حال ثبت سفارش تلفنی

13. هد ویتر (Head Waiter)

یا به عبارت دیگر سرگارسون، فردی است که در یک رستوران یا کافه مسئول نظارت بر تیم گارسون‌ها (پرسنل سرو) و مدیریت عملیات پذیرایی از مشتری‌ها است. این نقش معمولاً در رستوران‌های بزرگ‌تر و کافه‌های شلوغ‌تر وجود دارد، جایی که نیاز به هماهنگی بیشتر بین اعضای تیم سرویس‌دهی احساس می‌شود. در واقع، هد ویتر یک نقش مدیریتی در بخش سرویس‌دهی است که به هماهنگی و بهبود تجربه مشتری کمک می‌کند و به عنوان یک پل ارتباطی بین تیم خدمات و مدیریت رستوران یا کافه عمل می‌کند.

سرآشپز رستوران در حال صحبت با هدویتر مرد

14. سرویس‌دهنده (Server)

سرورها نه تنها مسئول دریافت سفارشات و ارسال آنها به کارکنان آشپزخانه و بار هستند، بلکه مسئولیت توجه به نیازهای مشتریان را نیز بر عهده دارند. این موقعیت مستلزم مجموعه‌ای از مهارت‌ها است. یک سرور خوب می‌داند چه زمانی به او نیاز است و هر 2 دقیقه یک بار مشتریان را اذیت نمی‌کند تا بررسی کند که آیا همه چیز خوب است یا خیر. از طرف دیگر – بدترین چیزی که یک مشتری می‌تواند تجربه کند این است که برای صورتحساب یا سفارش طولانی منتظر بماند. بنابراین مطمئن شوید که سرورهای شما تعادل بین هر دو را می‌دانند و می‌توانند به شیوه‌ای مناسب از مشتریان شما مراقبت کنند.

سرویس دهنده رستوران در حال سرو دو فنجان قهوه

15. پیشخدمت (Runner)

مسئول انتقال سفارش‌ها از آشپزخانه به میز مشتری‌ها است. برخی از کافه‌ها ترجیح می‌دهند رانر استخدام کنند تا کار سرور کارآمدتر و آسان‌تر شود. وظیفه اصلی رانر این است که غذا را پس از آماده شدن از آشپزخانه دریافت کرده و در اسرع وقت به مشتری ارائه دهد. به این ترتیب غذا به موقع و در دمای مناسب می‌رسد.

پیشخدمت مرد در حال سرو غذاها در رستوران

16. باریستا (Barista)

مسئول آماده‌سازی و سرو نوشیدنی‌های قهوه و اسپرسو و معمولاً نوشیدنی‌های داغ و سرد دیگر مثل چای، لاته، ماکیاتو و غیره است. فردی که استخدام می‌کنید باید بتواند به دقت به صحبت‌های مشتریان گوش دهد و سفارشات آنها را به موقع آماده کند.

بارستا در کنار دستگاه اسپرسوساز و فنجان قهوه در دست

17. بارتندر (Bartender)

به فردی گفته می‌شود که در کافه نوشیدنی سرو می‌کنند و مسئول آماده‌سازی و سرو نوشیدنی‌ها است. بارتندرها معمولاً در تهیه کوکتل‌ها، نوشیدنی‌های خاص و یا حتی سرو نوشیدنی‌های ساده مثل آبمیوه و شربت تخصص دارند.

بارتندر در حال تهیه نوشیدنی

18. باربک (Barback)

باربک‌ها دستیاران باریستا هستند. آنها وظایف متعددی را بر عهده دارند، اما به طور کلی، مطمئن می‌شوند که بارتندرها لوازم موردنیاز را دارند. آنها مسئول نگهداری مقدار مورد نیاز بطری‌ها، ردیابی موجودی (قهوه، شکر، میوه‌ها، و غیره)، پرکردن ذخیره یخ، تعویض ظروف و غیره هستند.

باربک در یک کافی شاپ در حال تمیز کردن پیشخوان

19. باسبوی (Busboy)

فردی است که در رستوران‌ها، کافه‌ها یا دیگر مکان‌های مشابه، مسئول نظافت و تمیزکاری در بخش‌های مختلف سالن و کمک به گارسون‌ها (پیشخدمت‌ها) است. این شغل معمولاً یک نقش کمکی در کنار سایر پرسنل سرویس‌دهی به شمار می‌آید. به طور کلی، باسبوی نقش پشتیبانی و کمکی در رستوران‌ها و کافه‌ها دارد و مسئولیت‌های او بیشتر به انجام کارهای نظافتی، کمک به سرویس‌دهی و حفظ نظم در محیط کاری مرتبط است. این شغل به افراد کمک می‌کند تا تجربه کاری خود را در صنعت رستوران‌داری به دست آورند و معمولاً پیش‌نیاز برای پیشرفت به نقش‌های بالاتر در این صنعت می‌باشد.

باسبوی در حال تمیز کردن میز

20. بانسر (Bouncer)

فردی است که مسئول امنیت و نظم در مکان‌های عمومی مانند کافه‌ها، بارها، رستوران‌ها است. این شغل بیشتر در فضاهایی که تجمع افراد زیاد است و ممکن است رفتارهای نامناسب یا مشکلات امنیتی پیش بیاید، مورد نیاز است. به طور کلی، بانسر نقش مهمی در حفظ نظم و امنیت در مکان‌های عمومی دارد و باید قدرت بدنی و مهارت‌های مدیریتی مناسبی داشته باشد تا در مواقع ضروری به خوبی عمل کند.

بانسر یک رستوران ایستاده در پشت درب رستوران

 

21. شوینده (Dishwasher)

اکثر افرادی که می‌خواهند برای اولین بار کار در رستوران کار کنند، از این شغل شروع می‌کنند. چراکه به هیچ تجربه‌ای نیاز ندارد و فرصتی عالی برای ورود به آشپزخانه رستوران و یادگیری آهسته اما پیوسته آشپزی از سرآشپزهای اصلی است. این فرد علاوه بر شستن ظروف، زباله‌های را جمع آوری کرده و مسئولیت نظافت آشپزخانه را برعهده دارد.

شوینده زن که ظرف ها را داخل ماشین ظرفشویی قرار می دهد ، اصطلاحات کارکنان کافه

22. اپراتور Drive-thru

این نقش در کافه‌های بیرون بر وجود دارد. اپراتورهای Drive-thru مسئول دریافت و پردازش سفارشات، دریافت هزینه سفارشات و تحویل غذا از طریق پنجره رستوران drive-thru هستند.

هنگامی که قصد استخدام فردی برای یکی مسئولیت‌های فوق را دارید، موارد زیر را در نظر بگیرید – برای اکثر آنها (به جز باریستاها، سرآشپزها و افراد مدیریتی)، این انگیزه و تمایل به یادگیری و سازگاری است که مهم است. سعی کنید تیم کاملی را تشکیل دهید – ترکیبی از افراد جوان و با انگیزه، که می‌توانید آنها را آموزش دهید و همچنین افراد حرفه‌ای و دارای تجربه زیاد.

به یاد داشته باشید که این افراد بیشتر وقت خود را با یکدیگر می‌گذرانند. با توجه به این واقعیت که حفظ کارکنان یکی از عوامل کلیدی موفقیت یک تجارت است، بسیار مهم است که کارکنان خود را برای سال‌های آینده راضی نگه دارید. برای انجام این کار، مطمئن شوید که بهترین شرایط کاری ممکن را برای آنها فراهم کنید.

جع بندی

این نقش‌ها همگی به صورت تیمی و هماهنگ برای ارائه یک تجربه خوب به مشتری‌ها در رستوران‌ها، کافه‌ها یا هر فضای خدماتی دیگری عمل می‌کنند. هر یک از این افراد مسئولیت‌های خاص خود را دارند که به بهبود کیفیت خدمات و رضایت مشتری‌ها کمک می‌کند.

نوشته‌های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا